Млад фермер 2014

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Млад фермер 2014


Гост

#1

2014-08-19 06:35

За съжаление за някои от земеделските производители вече е невъзможно участието по тази мярка заради безотговорните лъжи на управляващите в България. Подкрепям петицията заради тези, които все още имат шанс.
Знаем, че подготовката и участието в това начинание струва много и не може без участието на всички членове на семейството. Подготвихме се да кандидатстваме през 2013 за м. 05 става дума. Но след многократно променяне на сроковете за прием по мярката представителят на нашето семейство навърши 40 г. За по-малко от 2 седмици прехвърлихме целия проект на сина ми. Все пак бяхме инвестирали във фермата за ЧКЧ над 6000 лева, които очаквахме да възстановим по тази мярка, а също и да модернизираме фермата за по-ефективното й поддържане. Екстензивното отглеждане на ЧКЧ е трудоемко и се изискват допълнителни ресурси за да се развиват добре и да има добра продукция. Не ни одобриха проекта въпреки големите ни очаквания, но не ни достигнаха точки. Сега имаме точки, но с такава ферма не може да се кандидатства според ПРОЕКТА на новата Наредба. С големи усилия поддържаме фермата, но нямаме нужната техника за извличането на биохумуса, така, че не можем да реализираме приходи от продажби. Нямаме средства да захранваме леглата редовно, осигуряваме им необходимата влажност и почистваме плевелите, но не знам докога ще издържат при тези условия. Какво да правим ние и такива като нас, които бяхме подведени от безотговорните политици и държавни СЛУЖИТЕЛИ. НА КОГО ВСЪЩНОСТ СЛУЖАТ ТЕ? До кога никой няма да поема отговорност и да понася последствията от лъжите си и престъпното си поведение спрямо собствения си народ?
АПЕЛИРАМ да се преразгледат НЕОДОБРЕНИТЕ проекти ОТ 2013 Г. И УСЛОВИЯТА ДА СА СЪЩИТЕ КАКВИТО БЯХА. НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НОВ ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ!!! Този резерв е от стария програмен период и няма причина да се променят условията /имам предвид икономическите единици/. Вярвам, че и други ще споделят моето мнение и ще го подкрепят.


Гост

#2 Re:

2014-08-19 18:31

#1: -  

 защо да няма нов прием  не е честно спрямо младите фермери които искат да кандидатсват тази година 


Гост

#3

2014-08-20 17:25

Да се създадат условия за работа в България. Сега много млади фермери, а и не толкова млади, са принудени да емигрират и да си търсят препитание по други държави и даже континенти. Знаем за такъв случай, когато едно семейство, без да знае добре условията, заминава в Канада. Семейството е от бургаски окръг, но е изпратено в далечния север в Канада, където по-топлото време е само 3-4 месеца. Температурите достигат до -50С, денят е дълъг само 6 часа, през по-голямата част. Семейството се чудеше как да се върне в България, защото децата се разболяха, депресираха, най-близкия по-голям град е бил на около 300км. Не знаем какво стана, те бяха подписали договор за 5 год. При неспазване на договора се плащаха много пари, които те нямаха;((( Тъжна история.. При такава разкошна земя в България, чернозем, да се скитаме по северния полюс и пустините.Позор


Гост

#4

2014-08-20 20:29

Izglejda tova e zelenasochena politika na pravitelstvata ot poslednite 25 god za razbivane na selskoto stopanstvo na Balgaria i progonvaneto na balgarite ot bashtinata im zemya. Ne sluchaino Bobeva ministarka- savsem bezotgovorno zayavi, che v Balgaria ste priemat arabi mejdu 18 - 35 god , zashtoto ot tazi vazrastova grypa balgarskoto naselenieto e nai-malobroino. No te samite sazdavat yslovia, za da bade malobroino. ....


Гост

#5

2014-08-21 06:36

ok

Гост

#6

2014-08-21 06:36

ok


Гост

#7

2014-09-08 12:59

Изгърбих се!но пари няма да видя!