Снемане на имунитета на Волен Сидеров и подаване на оставка

До: Главния прокурор на РБ България Г-н Сотир Цацаров

Копие до: Председателя на Народното събрание на Р България Г-н Михаил Миков

Копие до: Г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за конфликт на интереси в 42-рото Народно събрание

По повод поредното произволие на г-н Волен Сидеров над граждани и над полицай, нанасянето на удари и на обиди, както и на наличните показания на свидетели, призоваваме Главния Прокурор да конкретизира извършителя в образуваното досъдебно производство и да направи необходимите стъпки да подведе под съдебна отговорност г-н Волен Сидеров, председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Призоваваме също така да бъдат предприети и необходимите действия и към съучаствалите депутати, а именно г-жа  Деница Гаджева и г-н Десислав Чуколов, както и към останалите присъствали народни представители.

За нас изискването от страна на г-н Волен Сидеров и от останалите депутати към гражданите да се легитимират и отправянето на обиди, е злоупотреба със служебното им положение и възползване от институционално влияние. Това е и признак, за това че последните се възприемат за безнаказани, което също е злоупотреба с положението им на народни представители. Призоваваме Главния прокурор да разследва г-н Сидеров и за злоупотреба с влияние и със служебно положение.

За нас държането на народен представител, който заплашва, обижда и нанася побой е несъвместимо с качествата на един Народен представител в българския парламент. Още повече, че г-н Волен Сидеров не веднъж е нанасял обиди към длъжностни лица и към граждани, както и злоупотребява със служебно положение. Един от последните примери е пътуването на Парламентарната група в Атака в Куба.

В качеството ни на граждани, избиратели, данъкоплатци и работодатели на народните представители, на основание на чл. 72, ал. 1,  т.2 от Конституцията, изискваме Волен Сидеров да подаде оставка пред Народното събрание като народен представител.