За мерки за ефективно намаляване на скоростта към надлез "Родопи"

След поредния пътен инцидент в кв.Съдийски (гр. Пловдив), на бул. "Санкт Петербург", непосредствено преди надлез "Родопи" (да, именно там, където често има поставени не особено ефективни полицейски камери за скорост), в този случай завършил със смъртта на възрастна жена, отправям апел към вас да съберем подписи, които ще отпечатаме и внесем в общината/район "Централен".
 Целта е ефективно да бъде намалена скоростта на движение на пътните превозни средства, особено в посока "Кукленско шосе", в участъка от пътното платно от кръстовището с "МакДоналдс" (поне) до началото на надлеза (участък от пътя, възприеман от мнозина като писта за скоростно преминаване и надпревара), чрез поставяне на видими пътни знаци за ограничаване на скоростта на движение и предупреждаващи за опасност, валидни за всички пътни ленти на платното (в продължение на около 450 метра); както и връщане на солидното ограждение между двете пътни платна, за да се възпрепятства опасното пресичане на пешеходци.
В допълнение, бихме искали (с оглед и на все по-голямото жилищно заселване на района) поставяне на безопасна и осветена пешеходна пътека с ограничител на скоростта тип "легнал полицай", минаваща като продължение на тротоара на ул."Трудовак" и завършваща от другата страна на булеварда (откъм входа на жандармерната част от военното поделение) (пада се на горе-долу равно разстояние, около 200 метра, от "МакДоналдс" и подлеза /до високия блок/). За целта, би било задължително, да се ограничи скоростта и в другото платно, в посока ВСИ.
 Не е допустимо да се пресича непозволено, но и нека направим така, че да има условия за това и да намалим опасността за живота както на пешеходците, така и на шофьорите.
 Като последица от съобразяването на движещите се с автомобили  ще се подобрят общо и условията за живот в района, и особено на хората, живеещи непосредсвтено до булеварда.
 Нека да съобщим на общинарите, че за нас това не е нормално и че искаме по-нормални пътни и пешеходни условия.

Линк – Google Карти

С подписването си упълномощавам Христо Ташев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.