В защита на каракачанските стада в с.Влахи

  Мнозинство от общински съветници в град Кресна задължават в едномесечен срок жител на с. Влахи да премахне своите стада с овце и кози от селото. Каракачанската порода, която стопанинът - Сидер Седефчев отглежда, е изчезваща и неговото стадо от 500 овце е последното такова в България. Той също отглежда 100-тина кози от друга рядка порода - калоферска.

  Решението на общината означава унищожаване на стадото, тъй като то не може да бъде преместено.

  Стопанинът е обвинен, че затрупва селото с “лайна” - излиза, че според взетото решение, в селото трябва да има само вили и да не се отглеждат животни. Къщата на Седефчев е в края на селото, до нея се намира кошарата и торището, които никому не пречат. Той и жена му са от малкото местни жители в селото. Двамата са създали образователен център за диви животни в с. Влахи.

  Тази петиция е в подкрепа на Сидер Седефчев, семейството му и труда, който полагат, за да запазят част от родовата ни памет. С призив към българските институции и компетентни органи да пазят и подкрепят малкото на брой останали животновъди, които облагородяват, а не замърсяват България.

 

Може да прочетете още за случая тук- https://e-vestnik.bg/37455/obshtinari-iskat-da-zatriat-edinstvenite-karakachanski-stada/

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Николет Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...