ИЗДАВАНЕ НА УКАЗ ЗА ОБЩИНА ОБЗОР

ИСКАНЕ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА УКАЗ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВА ОБЩИНА с център град ОБЗОР

Петиция1.png

На 28 февруари 2021 година в град Обзор и в селата Баня, Емона, Приселци, Раковсково, Паницово и Козница се проведе Местен референдум за обособяване на нова община с център град Обзор. Волята на избирателите беше изразена по категоричен начин, при условията на непозната в най-новата история на Република България избирателна активност от 76%. Почти три четвърти от подадените гласове - 73% процента са казали своето „ДА“ в подкрепа на обособяването на нова община с център гр. Обзор. В изпълнение на Закона, Министерският съвет на Република България прие Решение № 253/24.03.2021 г. за създаване на нова община с населените места – гр.Обзор, с.Баня, с.Емона, с.Приселци, с.Раковсково, с.Паницово и с.Козница. Това решение подлежи на обявяване с Указ на Президента на Република България, което да финализира най-демократичната в последните години процедура в местното самоуправление на Република България, резултат от най-висшата форма на пряка демокрация.

В израз на декларираната от Президента на Република България, воля за законосъобразно действие на висшите държавни органи и в изпълнение на общия стремеж на българския народ към върховенство на закона и защита на демократичните ценности, с тази петиция  

ОТПРАВЯМЕ СВОЕТО ИСКАНЕ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ   ЗА ИЗДАВАНЕ НА УКАЗ за обнародване на Решение на Министерски съвет №253/24.03.2021 г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВА ОБЩИНА с център град ОБЗОР. 


Инициативен комитет за обособяване на нова община с център гр. Обзор    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Инициативен комитет за обособяване на нова община с център гр. Обзор ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...