Искаме мораториум върху застрояването на зелените площи и парковете в България!

Близо 1/3 от Южния парк в София представлява частна собственост. След падане на Мораториума за застрояване през 2020 със задна дата, както и пропускането на срока от Столична община да откупи/отчужди тези имоти, собствениците са вече в правото си да заграждат тези имоти, а и да строят спортни атракциони. Освен в Южния парк такива имоти има в Северен парк, в Борисовата градина и други.
 
Извън София, такива проблеми има във Варна, в Стара Загора и други населени места в България. Ние искаме да се преборим тези площи да останат зелени, без да се пипат, ограждат или застроявяват. За това трябва да се търси решение на национално ниво - именно в Парламента.
 
На първо време искаме Мораторим за застрояване на тези площи и промени в Закона за устройство на територията. Това ще са първите стъпки, за да сме сигурни, че няма да се пристъпи към застрояване. След това вече ще се пристъпи към отчуждаването/откупуването на тези имоти.
 
Нашите градове вече са толкова презастроени, въздухът е толкова мръсен - нека запазим малкото зелени площи, които са ни останали!
orig_f2d7a367fce06cc6f9f736be16adaf9c.jpgКокошарникът_на_Марешки_-_Морка_градина,_Варна_(1).pngpark-bedechka.jpg

 


Да опазим парковете и зелените площи на България    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Да опазим парковете и зелените площи на България ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...