Подписка срещу поставянето на метални платформи в езеро "Загорка"

На вниманието на:

Кмета на Община Стара Загора г-н Живко Тодоров

Председателя на Общински съвет Стара Загора г-н Емил Христов

П О Д П И С К А

Против намерението на Клуб по спортен риболов – Стара Загора да монтират метални платформи в езеро „Загорка“ и други несъгласувани със старозагорската общественост промени в парк „Бедечка“

Уважаеми господа, управляващи собствеността на община Стара Загора,

Категорично се противопоставяме срещу намеренията на няколко души в лицето на Клуб по спортен риболов – Стара Загора, да монтират по протежение на брега на красивото езеро „Загорка“ 40 (четиридесет!!!) метални платформи, от които да се лови риба и да се използват за състезателни цели. Считаме, че това е грубо посегателство срещу една от ландшафтните перли на Стара Загора, завещана ни да я пазим и поддържаме красива и чиста вече половин век!

Мотиви: Подобни конструкции ще загрозят външния вид на езерото. Никой не знае как изглеждат въпросните метални конструкции, безопасни ли са, има ли архитектурен проект и строително разрешение за поставянето им. За намеренията на Клуба не е уведомена своевременно нито старозагорската общественост, нито медиите, нито стопанисващите западната половина на езерото от Парк-Хотел "Стара Загора".

Езеро „Загорка“ е на всички старозагорци, то е част от парк „Бедечка“, чието предназначение е почивка, разходки, спортуване около красив природен обект, водни атракции като разходка с лодка и други. Нека запазим езеро „Загорка“ красиво и занапред.


Парк-Хотел "Стара Загора", граждани    Свържете се с автора на петицията