Ние сме против застрояването на зелените площи в Люлин 5!

Скъпи приятели,

Ние имаме проблем и търсим Вашата помощ. Моля, подкрепете ни с подписа си!

Започва поредния строеж, на поредния супер маркет, върху територията на поредната градинка!

Нашата градинка се намира на бул. Д-р Петър Дертлиев, срещу магазин Лидл, в Столичния квартал Люлин 5. Според карта на район Люлин, показана в сайта на Столична община (http://sfadm.gis-sofia.bg/displayImage.php?folder=LULIN/), този район е Административно-обществена зона. В един момент обаче се оказва, че е частна собственост на Пени Маркет България ЕООД. Ако разгледате по-подробно картата на района ще забележите стотици обекти в жълто, които според легендата на същата тази карта се водят - Сгради от обслужващата сфера.

Ние не сме против развитието на Столична община, ние сме против застрояването на малкото останали зелени площи. И също така сме на мнение, че са ни достатъчни всички изникнали в последните години супер маркети, молове и куп други административни сгради за сметка на въздуха, дръвчетата и градинките. А в тази градинка има над 30 дръвчета, които ще бъдат изсечени. Дръвчета, които са дом за много птички.

И накрая Кои сме ние?: Група приятели, които искат да възстанат срещу това безобразие. Някои от нас израстнаха тук, други са "пришълци", а трети са гости, но винаги добре дошли. В тази градинка всички имаме спомени - първите стъпки на децата ни, вечния смях, първото "Обичам те!", много нови и добри приятелства. Грижим се от години за тази градинка и ще продължаваме да го правим. Сложихме пейки, чистим често и сме безкрайно щастливи да я имаме.

Моля Ви, помогнете ни да спрем това безобразие!

Благодарим Ви!