Подкрепа за полицая Лулеов

Уважаеми Приятели,

Обръщаме се с апел към Вас, да подкрепим един достоен служител в МВР- Иван Лулеов, който с риск за собственият си живот и здраве, изпълнявайки служебните си задължения по опазване на общественият ред съгласно ЗМВР се превърна в подсъдим!

В 23:10 часа на 23 март в Районно управление “Транспортна полиция” /РУТП/ - Пловдив е получен сигнал от ръководител-движение в жп гара Разлог за прекъсната съобщителна линия, свързваща гарите Гулийна баня и Генерал Ковачев по жп линията Септември - Добринище. Веднага са предприети действия за проверка на случая, предвид възникналата сериозна опасност за движението на влаковите композиции в района.

За целта е поискано съдействие от полицай на РУТП-Пловдив, който бил в района на произшествието. Като подкрепление е изпратен и служител на РУП –Разлог. При извършване на обход в района между двете гари, служителят на Транспортна полиция засякъл движещ се лек автомобил “Фолксваген”, който влачел завързан за бронята си магистрален съобщителен кабел. При спиране на автомобила, полицаят се легитимирал и разпоредил на двамата пътници в колата да излязат. Единият от тях побягнал. Водачът на автомобила тръгнал срещу полицейския служител и го нападнал с твърд предмет./По късно при огледа на мястото е открита брадва/. В условията на самоотбрана, служителят на реда възпроизвел изстрел със стоп-патрон със зачисленото му служебно оръжие, при който прострелял нападателя в главата. Полицаят незабавно откарал ранения в Спешния център в Разлог, но въпреки усилията на медиците, той починал там.

Починалия  е Н.И. на 37 години от село Баня, криминално проявен и осъждан, със 17 криминалистически регистрации - основно за кражби, средна телесна повреда и шофиране след употреба на алкохол.

При проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е задържан за 24 часа мъжът, който избягал от фолксвагена – В.К. на 46 години, без криминални прояви, също от село Баня.

Старши полицай Лулеов, бе задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, след което бе освободен от благоевградския съд срещу парична гаранция от 5 000 лв, която все още не е осигурена. Семейството се нуждае от средства и за адвокатски хонорари.

Ако желаета да подпомогнете Лулеов, можете да го направите на следната банкова сметка:

За преводи в BGN(Лева)
ПИБ ФИБАНК
банков код FINVBGSF
IBAN BG04FINV91501015855446
Иван Георгиев Лулеов

Моля, след подписване да  потвърдите от електронната си поща, за да бъде отчетен подписа !!!!