За честни избори в Неврокопска епархия

П О Д П И С К А

против опитите за опорочаване на епархийските избори за Неврокопски митрополит на 12 януари 2014 г. и срещу противоуставните и противоканонични искания за подмяна на епархийски избиратели

С настоящата подписка изразяваме нашата категорична воля да не допуснем опитите на определени заинтересовани среди да опорочат епархийските избори за Неврокопски митрополит на 12 януари 2014 г. чрез противоуставни и противоканонични искания за подмяна на редовно избраните епархийски избиратели. Проведените при приснопаметния митрополит Натанаил избори за епархийски избиратели са в пълно съответствие с Устава на БПЦ - тяхната легитимност е призната, не е оспорена в сроковете и по реда, предвидени в Устава на БПЦ и процедурата е приключена. Опитите да се оспорва със задна дата този избор съставлява грубо погазване на Устава на БПЦ, още повече, че вече е открита изборната процедура за нов митрополит.

За честни избори в Неврокопска епархия    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам За честни избори в Неврокопска епархия да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека. Ще рекламираме тази петиция на хора, които разглеждат други петиции на нашия уебсайт, но все още не са разгледали тази петиция.