Апел към Народното събрание

Днес (03.07.2013) Народното Събрание избра Ваня Добрева за председател на парламентарната Комисия по наука и образование.

Това е заради нейните изключителни заслуги по ограбването на Фонд "Научни изследвания". Само установените от АДФИ нарушения през 2008 г. са за десетки милиони лева. Над 60 колектива са получили
пари, ощетявайки  други. Данните са достъпни в мрежата.

"Нарушения" значи раздаване на пари, които служат главно за заплати.  Обръщаме на всички внимание, че парите за заплати често са по стотици хиляди лева в един проект. С други думи възможността човек да си "купи" проект срещу процент от спечеленото е реална и най-вероятно консумирана. Всички такива
решения са били взети под ръководството на В. Добрева.

Считаме, че назначението на В. Добрева за председател на Комисията по наука и образование е едно от назначенията, които са срам за държавата. С него се прави опит да се бетонира корупцията в българската наука. Проф. Добрева е една от главните фигури, заради които българското общество свързва науката с
корупцията.

Настояваме проф. Добрева да напусне поста, за който тя не е достойна. Настояваме да бъде отнет имунитета й, за да отговаря за ощетяването на българската наука с десетки милиони лева.

Онлайн форум на български учени

Онлайн форум на български учени    Свържете се с автора на петицията