за повече училища

Искаме повече училища и детски градини ,

а не молове и хотели

ПРОТИВ застрояването на дворовете на училищата и детските градини, което намаля площта , необходима за физическото развитие на децата (пр. детската градина зад МГ и I ЕГ в „Левски”, както и планираната зала в двора на у-ще „Ел.Пелин”)!

ЗА изграждане на допълнителни образователни сгради и да се направи всичко възможно да се прекратят порочните практики за продажба/ реституция  на държавни и общински имоти, които се ползват за образователни цели или биха могли да се ползват за изграждане на образователни заведения (пр. за кв.”Чайка” – кооперацията „Липчев” зад сградата на МГ и църквата; части от двора и сградата на ОДК; кината...).

ЗА използване за целите на образованието на вече построените сгради в Морската градина, които в момента , в противоречие със Законовите норми, се използват за апартаменти!

ЗА преразглеждане на всички сделки с и реституции на имоти, ползвани за образованието или на зелени площи и обявяването им за нищожни!

Против закриването на училища в малките населени места!

Училище е свята дума - възрожденците ни с много любов, отделяйки от залъка си са изграждали училища и в най-затънтеното място в страната ни ! Нека ние не ги закриваме, а откриваме нови!

Дедите ни са залесявали и изграждали паркове - за нас - техните внуци! Нека не ги застрояваме!