Промяна предназначението на ресторант В2 в супермаркет

ПОДПИСКА на собствениците и живущите в Комплекс „Цариградски”, находящ се в гр. София, ж.к. „Дружба-2”

Относно: Промяна предназначението на „ресторант В2“, в „магазин за хранителни стоки“ и осигуряване на достъп за зареждане на магазина чрез използване на общите части, находящ се в УПИ-I,  кв.30, м.  Дружба- 2 част , район Искър-СО, гр. София.

Скъпи съседи, както повечето от Вас знаят, София Билдинг Пропърти провежда целенасочена кампания за промяна на предназначение и преустройство на обект В1-В2 (партерен етаж) в трета част на комплекс "Цариградски".

С исканата промяна на помещения и преустройство се цели разрешаване на изграждането на магазин "Рода" с площ от 840 квадратни метра, както и изграждането на рампи за зареждане на магазина срещу офиса на СБП.

За всеки здравомислещ човек е ясно, че изграждането на магазин с големина колкото 11 апартамента, означава движение на тежки камиони за зареждане на магазина през целия комплекс "Цариградски". Всеки е наясно какво е пространството за движение в комплекса и какъв шум и замърсяване ще се създадат в комплекса. Изграждането на рампите за зареждане е предвидено в центъра на комплекса и ще доведе до значително увеличаване на отпадъците и мръсотията в комплекса. Значително ще се увеличи достъпа на външни лица в комплекса и ще се съкратят зелените площи. Няма предвиден и паркинг за планувания магазин, което е безумно.

Хората в комплекс "Цариградски" нямат реална нужда от голям магазин в самата жилищна зона- такива големи магазини има в изобилие в близост до нас- Метро, Техномаркет, Аутлет, Практикер, Била, Фантастико, Т-маркет, Лидл, Кауфланд, Карфур. Считаме, че хората в комплекса имат много по-голяма нужда от спокойно място за живеене, отглеждане на деца и движение.

Преустройството и изграждането на планирания магазин се извършват в пълна тайна от хората в комплекса и пълно незачитане на тяхното мнение и нужди. Всички сме си закупили жилищата при условия и въз основа на информация, която не предвижда изграждането на големи магазини под нас, минаването на тежки камиони и стълпотворение от хора в комплекса.

Нека всички заедно да се противопоставим на изграждането на големи магазини в комплекса, да се противопоставим на ежедневното движение на тежки камиони през комплекса, да се противопоставим на превръщането на комплекса в нормална за Дружба зона.

Организираме тази петиция срещу опитите да се променя предназначението на горепосочения обект намиращ се на териоторията на Комплекс Цариградски и ви молим да ни подкрепите.