Свобода за Армейците

Армейци,

Знаете, че нашите братя, момчетата, които са се заклели във вярност на ЦСКА, осми месец са задържани в ареста, в Разлог и са обект на безкрайни процесуални, преминаващи границата на законните, действия.

Още при задържането на момчетата е потъпкана Конституцията на Република България и им е отнето правото по Чл.30 на незабавна адвокатска защита. Последвали са серия от действия в разрез със законовите норми, включително с привличането в процеса на роднини, на "потърпевшите".

Заради погазването на безусловните конституционни права на феновете на ЦСКА, заради допуснатите груби процесуални нарушения, Районният съд в град Разлог, с решение от 28 ноември 2014 година прекрати делото и го върна на обвинението.
Този съдебен акт не донесе свобода на нашите събратя. Напротив. Прокурорът по делото протестира решението, като си позволи да го квалифицира, като незаконосъобразно, като пряко обвини в протеста си до по-висшата инстанция български съд в престъпване на законите.

Поради влошеното здравословно състояние на един от задържаните фенове на ЦСКА, на два пъти е извикана линейка на Бърза помощ в ареста. Но нито хипертоничните кризи, нито сривовете, заради системния психически тормоз, породен от безпричинния отказ за промяна на мярката за неотклонение, не водят до справедливост. Феновете на ЦСКА се удрят 215 дни в надменните правила на местното "правосъдие".

Армейци,

Време е да подкрепим събратята си и да се включим в битката за справедливост. Да защитим унизените фенове на ЦСКА! Да зищитим Конституцията на Република България!

Нека го направим!

Чрез подписа ми упълномощавам Фенове на ЦСКА да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека. Ще рекламираме тази петиция на хора, които разглеждат други петиции на нашия уебсайт, но все още не са разгледали тази петиция.