Подписка за запазване на статута на Белодробна болница „Света Петка българска“- Велинград

ПОДПИСКА

за запазване на статута на Белодробна болница „Света Петка Българска“

– един от символите на Велинград за продължително лечение и рехабилитация на болни с белодробни заболявания на дихателната система получили епикриза за активно лечение ; както и пациенти с ТЕЛК под 50% и включено белодробно заболяване; както и диспансеризирани пациенти с провеждане на лечение отразено в рецептурна книжка или амбулаторен лист ; и консултативни прегледи при специалист .

Тези права със заповед на МЗ от 29.03.2018 година се дават САМО на граждани с ТЕЛК над 50% ,което ако не е противоправно , то е нехуманно решение.

Не бихме искали да достигаме белодробна недостатъчност над 50%. Бихме искали да бъдем излекувани преди това, за да сме пълноценни и работоспособни хора.

Затова :

ПРОТЕСТИРАМЕ :

1. Срещу тази Заповед на МЗ ! Това е геноцид спрямо болните хора с белодробни заболявания, които са от водещите в класацията на този етап в България.

2. Протестираме срещу налагащата се от МЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ спрямо правата на пациентите! Тези с ТЕЛК са сравнително по-малко като брой и при по- възрастното население.

3. Протестираме, че  НЗОК със свойте клинични пътеки убива своя народ – не може  да се излекува пневмония за 7 дни, бронхит за 3 дни и т.н. Тези хора отиват в производството, за да изкарват заплати на огромна администрация в държавата и трябва ли да се трудоустроят, за да придобият права за продължително лечение и рехабилитация.

4. Протестираме, че с една заповед на МЗ се унищожава една печеливша болница, която работи  като добре смазан механизъм, където работят висококвалифицирани главен лекар, лекари, медицински сестри, санитари в едно уникално място включващо – природа, въздух, вода и тишина.

5. Протестираме за налаганите противочовешки правила от МЗ! Повтаря се един сценарий добре известен на хората от годините на прехода – има богати хора, чиито апетити не се спират пред нищо – в желанието си да заграбят уникална сграда и земя на безценица, а обикновените болни - бедни хора да нямат възможност да получат полагащото им се здравеопазване гарантирано им от Конституцията на България.  И още нещо, тази болница и Общинска болница МБАЛ са от изключителна важност за града и държавата като стратегически обекти.

С ПОДПИСКАТА ще бъдат запознати : Министър на МЗ , Омбудсман , Президент, НС – комисия по здравеопазване , МС , Общински съвет – Велинград , Кмет на Община Велинград , медии , общественост – жителите и младежи над 18 годишна възраст ...

Благодарим за подкрепата,

ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘

image_Velingrad4.jpg

Save

ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.