Възстановяване на работа на Цветослав Стоев

На 15.02.2023 г. България остана без експерти, които да поддържат статистика за водите, след като новоназначения председател на НСИ Атанас Атанасов, си позволи да уволни един от най-уважаваните и ценни кадри на НСИ - Цветослав Стоев.

Стоев се занимава със статистика на водите повече от 20 години, когато започна обучението си в НПМГ, профил "География". Негов преподавател и личен ментор е шампионът в Минута е много - Димо Падалски.  Голяма част от познанията си за водите е получил от доц. Мариан Върбанов - хидролог БАН, който му е преподавал 4 години. Междувременно, печели редица национални и международни състезания по шахмат, но това не го откъсва от най-големия му фокус - водите на България. Участва на всички възможни олимпиади, като винаги завършва на 1-во място. Този талант не остава незабелязан от предодавателите и съучениците на Цветослав.

Цветослав завършва "География" с пълно отличие в НПМГ и златен медал, връчен от директора на гимназията на официална церемония пред повече от 200 ученици. Събитието е документирано в столични всекидневници. След завършването на средното си образование, Цветослав завършва бакалавър Макроикономика и магистър Макроикономика в УНСС.

През годините, Стоев се утвърди като незаменим експерт в НСИ по отношение на водната статистика - повече от 7 години. Новоназначеният председател на НСИ е взел абсолютно грешно решение, с което се застрашава националната сигурност в предизборна обстановка. 

Питаме дали това решение не е продиктувано от някой друг и КОЙ е това? Всички в НСИ знаят чие назначение е Атанасов. Началникът на отдел "метки в околната среда и енергетиката" - Гергана Чешмеджиева, която е прекият началник на Стоев, най-вероятно изпълнява определена поръчка, предвид споделените планове от нея за назначаване на служители тип "калинки".

Настояваме незабавното му възстановяване на работа и изчистване на НСИ от  политически назначения! Нека остане поне една институция, изградена от експерти, а не от некомпетентни калинки, които разбират единствено от интриги, но не разбират нищо от водната статистика на България.

НСИ е институция на експертността, а не на калинките!

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Кирил Костов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...