БЪЛГАРИЯ КАЗВА: "НЕ" НА ТУРЦИЯ В ЕС !

МОТИВИ:

1. Турция просто не е европейска държава. Огромната част от територията на Турция (97%) е в Азия. 2. Турците са нашественици на европейския континент, а ние, българите, най-добре знаем това. 3. Турция е ислямска държава. Европейският съюз е основан от християнски държави. Той съществува на базата на християнски ценности. 4. Вече осма година Турция се управлява от ислямистка партия. Нейната цел е Турция да възстанови влиянието на Османската империя. Турският външен министър Давутоглу публично хвали Османската империя и възнамерява да превърне Турция в свръхсила. 5. Турската икономика днес е много по-мощна от нашата. Днес ЕС е единствената граница, която пречи на навлизането на турското икономическо влияние. Ако Турция е член на ЕС, такава граница няма да съществува и независимата българска държава на практика ще изчезне. 6. От години Турция изкупува земя у нас чрез подставени лица. Членството на България в ЕС донякъде пречи това да се случва. Ако Турция стане член на ЕС, тази пречка съвсем ще изчезне. 7. Българското малцинство в Турция няма елементарни права. Българите са принудени да изучават майчиния си език в условия, които приличат на килийно училище. Нямат право дори да носят български имена. Човешките права в Турция са застрашени, кюрдското малцинство е унищожавано от десетилетия, християнските общности срещат редица пречки при изповядването на своята религия. Дори е забранен звънът на камбана. Турция категорично не признава, че е убила милион и половина арменци през 1915 г., въпреки че хората по целия свят наричат това геноцид и го осъждат. България даде убежище на хиляди арменци и те са съвестни български граждани. 8. В Турция днес действа цензура – закриват се медии, журналисти са преследвани, осъждани и дори ликвидирани заради убежденията си. И нобеловият лауреат Орхан Памук получава смъртни заплахи заради свободомислието си. Всеки, който дръзне да разсъждава върху турската държавност, рискува. 9. Тероризмът не е унищожен в Турция. И днес човекът, който стреля срещу папата – Али Агджа – е на свобода, а неговата терористична организация „Сивите вълци” е една от най-влиятелните обществени групировки в Турция. 10. Турция не признава международното право. Вече повече от 85 години Турция не изплаща на България близо 20 млрд. долара по силата на Ангорския договор. Турция трябва да изплати тези пари, без да се опитва да ги търгува за членството си в ЕС. Турция няма място в ЕС – нито сега, нито когато и да било.

Мартин Спасов - юрист, патриот    Свържете се с автора на петицията