"Само Шампиони" на Евровизия 2013

До УС и Генералния директор на Българска национална телевизия

Уважаеми дами и господа,

Ние, долуподписаните смятаме, че единствената достойна песен, която би могла да ни представи на песенния конкурс за Евровизия 2013 г. в Малмьо, Швеция се казва "Само шампиони". Във всички международни форуми и групи, тя беше сочена за фаворит и за единствената от трите със шанс за финала. Това е песента, която имаше най-много гледания във YouTube. Това е най-ритмичната, най енергичната и жива песен от трите, която предпоставя невероятно и уникално сценично присъствие, което кара хората да заиграят. Песента е лесна за запяване, дори и от хора, които не са българи. Думите Само шампиони са лесно запеваеми и запомнящи се. След избирането на песента Кисмет, създадохме фейсбук групата „Народът каза: „Само шампиони“ на Евровизия 2013 г.”, в която за по-малко от 24 часа се присъединиха над 200 човека. Създадоха се анкети и допитвания в които песента Кисмет беше определена, като провал. Коментарите на разочарование във всички форуми, групи, facebook, twitter и официалния сайт на Eurovision са многобройни. В някои от тях дори няма и една позитивна дума за „Кисмет“. Песента „Кисмет“ е в голямата си част взаимствана от песента на Бистришките баби – „Мало село рано вечерало“, което при внимателно слушане се забелязват приликите, особено в началото. Това би било проблем, защото тази песен е изпълнявана и преди 1 октомври 2012 г. Затова ако искаме песен, която се харесва на всички и има реален шанс да се класира на финал и дори да стигне нещо по-голямо, а и също така няма съмнение, че е уникална и не може да бъде декласирана по този показател, трябва да се избере песента „Само Шампиони“!
Уважаеми дами и господа, осъзнавате ли, че наистина можем? Разбирате ли, че тази песен може да влезне във финал и ще направи нещо голямо? Съзнавате ли, че тази песен се харесва изключително много от европейците? Тук е момента да поставите България над всичко. Да видите, че тази песен може и трябва да бъде тя!

Ние долуподписаните се надяваме на разум и мъдрост от ваша страна и ще се видим догодина на Евровизия в София 2014!

Facebook група: https://www.facebook.com/pages/Народът-каза-Само-Шампиони-на-Евровизия-2013/616091035083416
Имейл: samoshampioni@gmail.com