Самоков протестира срещу промените в Закона за вероизповеданията

Ръководството на Община Самоков се обявява срещу промените в Закона за вероизповеданията. Ако бъдат гласувани, това автоматически ще превърне Мюсолманското вероизповедание в собственик на националния паметник на културата Байракли Джамия и ПРИЛЕЖАЩИТЕ Й ИМОТИ.  Не искаме Джамията в Самоков да бъде действащ храм, както и прилежащите имоти към Джамията в идеалния център на града да станат собственост на една религиозна организация. Подписката ще тече до 12 октомври - Деня на българската община, след което ще бъде внесена в Народното събрание и в Министерски съвет.

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Община Самоков. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.