Против изграждането на натовски радар на връх Ботев

Скъпи съграждани,

С приемането и в НАТО, нашата страна стана пионка в ръцете на глобалния империализъм. Противно на щедрите "евроатлантически" обещания, това не донесе на българските граждани абсолютно никакви осезаеми ползи. Вместо това, днес сме поставени във възможно най-унизителното положение на страна-колония. С включването си в НАТО, както и с членството си в ЕС, сме на път да изгубим напълно не само националния си суверенитет, но и националната си и културна идентичност.

Ако сме се надявали, че членството ни в НАТО ще бъде само номинално - идва време да се убедим, че плановете на САЩ за нас съвсем не са такива. (виж тук)

Стремежът на САЩ съвсем не е, както се декларира, изграждането на противоракетен щит за "превенция" и защита срещу евентуални удари от ислямските страни на юго-изтока. Същинската цел е да бъде притисната и военно заплашена Руската федерация - цел, която никога не е преставала да бъде приоритетна за НАТО.

Стремежът е да бъдем хвърлени на предната линия в една военна агресия, която няма нищо общо с икономическите и политически интереси на България и на многострадалния български народ. Напротив, тази авантюра може да му донесе много беди, като в случай на военен конфликт не е изключено и физическото унищожение на български граждани.

От много години се стремим да поддържаме добросъседски отношения с всички околни страни. Тази война не е наша! Русия не е наш враг. Противно на американската пропаганда, от търговските, културни и туристически връзки с нея имаме много по-голяма полза, отколкото от които и да било досегашни връзки със САЩ.

Нека да не допуснем въвличането на България в авантюристичните планове на САЩ за световно военно господство! Нека да не им позволяваме да вадят горещите кестени от огъня с нашите ръце!

Република Чехия успя да се пребори - нейните граждани организираха демонстрации, подписваха и връчваха петиции и така успяха да избягнат изграждането на американски противоракетен радар. Турция - стар член на НАТО, също не се поколеба да откаже на САЩ. Сега ястребите се опитват да въвлекат в играта си нас.

Познавате нашата политическа класа и знаете, че тя без колебание ще ни предаде на чуждите интереси, без даже да поиска нещо в замяна. Единственият ни шанс е да се опълчим и да протестираме.

Все още не е късно. Ако не сме роби и страхливци, нека да започнем от тук! С всеки подпис ще ставаме все по-силни. Всички заедно можем да променим съдбата си.