Петиция до ЕП за прекратяване на финансирането от страна на ЕС

До Европейския Парламент

Ние, долуподписаните български граждани

1) настояваме Европейската комисия (ЕК) да прекрати финансирането по всички програми от страна на Европейските фондове за Република България. Имайки предвид, че всички български проекти по различните европейски програми се печелят винаги от едни и същи фирми, собственост на българските олигарси, стигаме до заключението, че това е единственият възможен път (заедно със стрикния контрол на обществените поръчки), за пресушаване на официалните финансови потоци на българската мафия.  Замразяването на европейските средства да продължи докато българският парламент не гласува Закон за лустрацията.  На всички активни до 1990 година (включително), служители и сътрудници на Държавна Сигурност (ДС) да бъде забранено да заемат ръководни позиции в държавната администрация и всички обществено значими организации (медии, банки и т.н.)! Този закон да бъде копие на немския закон за лустрацията на бившите служители и сътрудници от Щази.

2) настояваме всички измами, свързани с бюджета на ЕС, корупция и сериозни злоупотреби в усвояването на средствата по европейските програми, разследвани от ОЛАФ в миналото и в момента, да бъдат предадени на новосформираната Европейска прокуратура, която да е компетентна да повдигне обвинения по тях. Настояваме замразяването на европейските средства да продължи докато Европейският парламент не промени действащите европейски регулации и не даде възможност Европейската прокуратура да разследва и да повдига обвинения включително за случаи, които вече са били предадени на българската прокуратура от ОЛАФ, но не са довели до справедливи присъди.

Чрез подписа ми упълномощавам Enchev да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.