Да включим изключените от здравната система!

Сдружение ЛАРГО – Кюстендил

ПЕТИЦИЯ

До: Министерски съвет на Република България

Народно събрание на Република България

Министерство на труда и социалната политика

Министерство на здравеопазването

Относно:  Изменение и допълнение на:

Постановление № 17 от 31.01.2007 г.за определяне условията и реда за разходване на целевите средства за диагностика и лечение в лечебни заведения за болнична помощ на лица,които нямат доход и/или лично имущество, което да им осигурява лично участие в здравно oсигурителния процес (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 16 ОТ 2008 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 13 ОТ 2009 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 29 ОТ 2011 Г., В СИЛА ОТ 08.04.2011 Г.)

Ние, долуподписаните представители на юридически лица, регистрирани в Република България, изразявайки своята гражданска позиция в защита на обществения интерес и предвид сериозната социална значимост на горецитираното Постановление № 17 на Министерски съвет на Република България (ПМС-17), искаме следното:

1)      Изготвяне на Указание за прилагане на горецитираното постановление от болничните заведения в Република България, чрез което да се унифицира процедурата по прилагането на постановлението по места и да се осигури достъп до информация на пациентите за възможността да се възползват от предвидените в постановлението услуги.

2)      Изговяне, публично обсъждане и приемане на изменение и допълнение на Постановление № 17/31.01.2007, включващо изрична разпоредба, с която да се регламентира осигуряването на първичен медицински преглед и други здравни услуги на крайно нуждаещи се лица на възможно най-ранен етап в доболничната помощ, преди сериозното услoжняване на здравословното им състояние и неотложното налагане на скъпо струващо болнично лечение.

Начало на подписката: 1 април 2013 г.                                                                                      Край на подписката: 31 юли 2013 г.

Предоставените лични данни няма да бъдат използвани за други цели, освен за текущата подписка.

Сдружение ЛАРГО Кюстендил    Свържете се с автора на петицията