ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БАНКОВИ КРЕДИТИ И ОТЛАГАНЕ НА ПЛАЩАНИЯТА ПО ВСИЧКИ ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ И СМЕТКИ ОТ ФЛ И ФИРМИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ С КОРОНАВИРУСНАТА ЕПИДЕМИЯ COVID-19!

ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БАНКОВИ КРЕДИТИ И ОТЛАГАНЕ НА ПЛАЩАНИЯТА ПО ВСИЧКИ ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ И СМЕТКИ ОТ ФЛ И ФИРМИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ С КОРОНАВИРУСНАТА ЕПИДЕМИЯ С COVID-19!

(Не забравяйте да потвърдите подписа си като посетите пощата си! И да споделите петицията по facebook групите в които членувате, защото въпросите от тази петиция засягат пряко всички ни! Трябва някак да се преборим с общи усилия...)

Първо изгледайте това видео преди да прочетете петицията:

https://www.facebook.com/poli.bobeva.tattoo.razgrad/videos/10221114518193372/

С оглед на икономическата криза настъпила в следствие на Коронавирусната пандемия от COVID-19 и въведеното заради нея извънредно положение, ние подписалите тази петиция искаме от правителството, да замрази и отложи:

-КРЕДИТИТЕ в от всякакъв вид (потребителски, ипотечни, бизнес кредити, лизингови, бързи кредити, заложни къщи и т.н. всички видове банкови и не банкови кредити).

-Битовите сметки (ток, вода, топлофикации и всички останали).

-Осигуровки и други задължения.

,за фирми и физически лица, чийто дейност/работа са спрели или нарушени поради кризата, за периода на извънредното положение и разсрочването им за 6 месеца след края му! 

Има хора с фирми, които плащат наеми и други сметки, които не искат да загубят бизнеса си. Градили са го с къртовски труд с години! И е всичко което имат! Имат семейства които трябва да хранят! За тях предстоят трудни месеци! Само вноски, по кридити, осигуровки и данъци им липсват! Всички без значителни спестявания и резерви са обречени на фалит, ако държавата не им помогне, ако не с пари, то поне с нужните облекчения! Не да им ги опрости, а да ги отложи. Би могла и да ги намали с някакъв процент, ако има добра воля!

До кото не свърши тази криза, част от длъжниците (хората - всички ние) няма да имат същите или дори никакви доходи през този период, но същите ще имат редица разходи свързани с отселяванено им, които ще "изядат" спестяванията и резервите им! След което всички ще фалираме, ще ни погнат колекторски фирми, банки към които сме теглили кредити, а също и държавата в лицето на НАП и други служби... Ако държавата държи на нас, няма да допусне нищо подобно! Въпрос на желание! 

За това искаме 6 месеца отсрочка, броено след края на извънредното положение! Като през този период хората да не могат да бъдат преследвани по никакъв начин!
Т.е. искаме пълна гаранция и защита от страна на държавата, че няма да има съдебни и каквито и да е други преследвания от страна на банки и други, над граждани и фирми, с цел събиране на дългове или отнемане на собственост заради дългове и ипотеки, до като трае извънредното положение! Въведено в конкретния случай заради кризата с covid-19! Също така да не могат да бъдат налагани и наказателни лихви за закъсненията!

FB_IMG_15854779545141.jpg

Искаме пълно замразяване на всичко в държавата, което може да има пагубен или негативен ефект върху хората и фирмите! И да се има в предвид това, че наваксването на плащанията не може да се случи мигновено след края на извънредното положение, а е нужно доста време за това! В противен случай може дадено производство със садя изпълнител да бъде задействано още на следващият ден след края на извънредното положение? Но обикновения човек и дребните фирми, не могат да наваксат без да са работили поне няколко месеца!

Искаме това с оглед облекчаване на кризата в икономическият и аспект за обикновения човек, както и за фирмите, особено малките, за да бъдат предотвратени масови фалити, отнемане на собственост и пълен срив на икономиката. Да банките са важни, но хората са МНОГО по важни! По важно е хората да запазят собствеността си за която са работили ЦЯЛ ЖИВОТ, от това някоя банка да не фалира!!!

FB_IMG_1585472571933.jpg

Нашият дом, бизнес и всичко за което сме се мъчили през целият ни живот, нормалното бъдеще и съществуване на децата ни, ли са по важни? Или богатството на банкерите??

robbertttttt-barons.jpg

Искаме да се помисли и за олекотяване на административната машина, която допълнително затруднява дейността на фирмите, които и без нея са пред фалит в този труден момент!

falit.jpg

изтеглен_файл_(3).jpeg

С други думи искаме да видим, че държавата мисли за нас! Да не допусне целият народ да изпадне в още по голяма бедност от която бяхме до сега!

1393598495_5_800x_.jpg

баба-бедност.png

изтеглен_файл_(2).jpeg

Искаме да видим, да усетим, поне веднъж когато се налага като сега, че държавата е зад нас и няма да допусне нито един фалит заради тази криза! Като ни осигури нужните финансови облекчения, отсрочки, опростявания, намаления, помощи и т.н. каквото е нужно за да няма фалити и разбити човешки съдби!

item_dylg1.jpg

images_(19).jpeg

Има куп ограничителни мерки които се налага да изтърпим за ограничаване на епидемията. Разбираме това и се стараем да ги спазваме максимално! Но ние българските граждани искаме не само ограничения и заплахи от наказания със затвор и глоби, но и финансови облекчения така, че да можем да се справим, стоейки си вкъщи както изискват от нас властите, без да фалираме или банките да ни вземат жилищата за които сме работили дълги години!

Хората в България не са достатъчно дисциплинирани, като някои други народи и по твърди мерки определено са нужни, за да може да се забави разпространението на тази страшна заразна болест! Но искаме освен всичко което ни притиска към дъното, да виждаме на лице мисъл и грижа за нас от страна на държавата НИ! Искаме нейната ПЪЛНА ЗАЩИТА!!! Защото България Е НА ГРАЖДАНИТЕ! А не сме ние нейни! Не сме собственост на властта! Тя е наша собственост и искаме да удовлетвори справедливите ни искания описани по горе!

МОЛИМ ВСИЧКИ,
споделете тази петиция с вашите приятели и познати, както и в социалните мрежи във възможно повече фейсбук групи в които членувате! Исканията в тази петиция касаят и засягат пряко всички ни! Извънредното положение може да продължи с месеци и всички ще фалираме! За това моля погрижете се да я разпростаните за да добие нужната тежест!

2020-03-29_12.29_.10_.jpg

В заключение ще напомним, че в много държави се предприемат сериозни действия в подкрепа на обикновения човек и фирмите! Същите непрестанно и с години, ни се дават все като пример за подражание? Е подражавахме им, но точно сега когато "ножа е на вратовете ни" очакваме същото и от страна на държавата! Т.е. в момента изискваме ТЯ (или по скоро ВИЕ управниците) да си вземете пример от другите държави по отношение на своя народ! Не може само да се налагат ограничения! Искаме и еквивалентни на мерките облекчения! Не можем да плащаме сметките нормалко, когато останахме без доходи!

 

ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,
Ако одобрявате исканията в тази петиция, ако ги намирате правдиви и справедливи, тогава кажете и няколко думи от вас в нейна подкрепа (или укор), в полето "Подписвам защото..."! Изкажете мненията си за да станем достатъчно "красноречиви" за това какво искаме, пред държавата ни! Допълнете петицията чрез тях! Ако сами не се защитим, очевидно няма кой да го стори вместо нас! Петицията е един от начините за това! Също така, ако одобрявате исканията в тази петиция, тогава споделете я на facebook стената си и по групите! Навсякъде където членувате!

България е ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

FB_IMG_1585477954514.jpg

И последна, но важна подробност:

-НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ПОСЕТИТЕ ПОЩАТА СИ ЗА ДА ПОТВЪРДИТЕ ПОДПИСА СИ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТОЙ ЩЕ ОТПАДНЕ ОТ ПЕТИЦИЯТА, КОЕТО ГО ОБЕЗМИСЛЯ!
Цитираме peticiq.com:
"Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи."

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Всички засегнати! да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook