Орден "Стара планина" за ген. Васил Делов.

На връх празника на Кърджали ДПС се изгаври с паметта на ген. Васил Делов, отказвайки да го направи посмъртно почетен гражданин на града. Ген. Делов е наречен от жителите "Освободителя на Кърджали". Той е наследник по бащина линия на големият ни революционер Георги Раковски, майка му е сестра на Гаврил Кръстевич. Ген. Делов, отдал живота си за благополучието на Родината ни е един от най-ярките ни герои.

На основание на чл.11 ал.2 от Закона за ордените и медалите на Република България, да направим мотивирано предложение до Министерски съвет на Република България за посмъртно награждаване на ген. Васил Петров Делов с орден "Стара планина - първа степен с мечове".

Нека да почетем достойно паметта на генерал Делов! Нека покажем, че България тачи своите герои!

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Николай Георгиев. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook