ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                 ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

   Пише ви част от българския народ. От днес нататък, вие ще имате един много силен помощник в нелеката си работа и това са гражданите на Република България. Като начало искаме да заявим, че искаме България да бъде държава, в която българите да живеят добър живот и да отглеждат спокойно децата си с увереността, че бъдещето им е в България. Ще поставим своите конкретни искания и ще очакваме те да бъдат изпълнени без търсене на причини за извинения от рода на : "Няма пари" , "Това е неизпълнимо", " Това са изисквания на ЕС". Ако няма пари - ще ги намерите, ако е невъзможно - ще го направите възможно, ако интересите на европейския съюз не отговарят на интересите на България, ще намерите начин да защитите интересите на народа и страната си. Който не може да работи в полза на България и на народа си, да си търси друга работа. От днес нататък българският народ няма да забравя да ви напомня, че го има и той е вашият работодател, който плаща заплатите ви. Няма народ - няма държава - няма управляващи! Няма да правим анализ на ситуацията, в която се намира България и българите - всички го знаем много добре.

 

   Представяме ви тук исканията на народа: 


1.  Изравняване на минималната работна заплата и минималната пенсия до нивото на същите в ЕС ,  като се повишават същите на всеки 6 месеца.
2.  Преразглеждане на концесиите на електроразпределителните и водно-разпределителните дружества. 
3.  Ревизия на всички концесионни договори , които са в ущърб на България, като се започне от концесиите за мините.
4. Цялостни реформи в здравеопазването, образованието и културата, които да са в интерес както на народа, така и на работещите в тези системи. 
5. Намаляване  на партийните субсидии, до размер на тези в Германия.
6.  Премахване на депутатския имунитет. 
7. Намаляване броя на народните представители до 120 след свикване на Велико народно събрание или референдум 
8. Спешни мерки за приоритетно развитие на селско стопанство, туризма, хранително-вкусовата, леката и тежката промишленост
9. Приемане на закон за електронно гласуване
10. Провеждане на електронни референдуми по въпроси от национално значение 
11. Външна и вътрешна политика, която да е само в интерес на България
12. Премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивен такъв.
13. Обвързване на депутатската заплата с минимална за страната, увеличена с не повече от три пъти
14. Задължаване на всички външно търговски фирми да внасят 80% от печалбите си в български банки.
15, Увеличаване на глобите в реално съответствие на извършеното нарушение, независимо дали са български или чуждестранни компании.
16, Наказателна отговорност за фирми забавили плащане на заплати и осигуровки повече от един месец, като държавата да има право да запорира сметките им незабавно.

 17. Създаване на подходящи условия и вземане на мерки от държавата за поощтряване развитието на микро, малкия и средния бизнес

 

   ДАВАМЕ ВИ СРОК ОТ ДВА МЕСЕЦА, ЗА ДА СЕ ЗАБЕЛЕЖИ ДЕЙСТВИТЕЛНО, ЧЕ СЕ РАБОТИ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИСКАНИЯТА НИ И МАКСИМУМ ШЕСТ МЕСЕЦА ЗА ТЯХНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ. КАК ЩЕ ГО НАПРАВИТЕ СИ Е ВАША РАБОТА, НАШЕ ПРАВО Е ДА ИЗИСКВАМЕ. ПРИ НЕВЪЗМОЖНОСТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕМ НЕЗАБАВНО ЗАКОННИ И АДЕКВАТНИ МЕРКИ. НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВА ПОГУБВАНЕТО НИТО БЪЛГАРИЯ, НИТО НА НАШИЯ ЖИВОТ, НИТО НА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА.

   Който може , нека да работи за България и за своя народ. Който не може, нека си намери друго поприще. Това е само началото на нашата помощ за вас. Ще продължим да ви помагаме, да ви мобилизираме и да ви напомняме за себе си. Да ви контролираме, да изискваме и да проверяваме действията ви, да наблюдаваме и информираме обществеността в България и на милионите българи, работещи в чужбина.
    Няма да се примирим с живота, който живеем в момента. Няма да допуснем повече унижения и подигравки с България и с българския народ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НИЕ СМЕ НАРОДЪТ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ. НИЕ И НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА ЕДНА ДРУГА, ПО-ДОБРА И ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ В РОДИНАТА НИ.


Движение на българските емигранти/хъшове/    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Движение на българските емигранти/хъшове/ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook