Петиция за облекчаване на наемите за студенти, живущи в общежитията към МУ София - за месеците, обхващащи извънредното положение в страната

УВАЖАЕМИ Г-Н РЕКТОР,

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА ДЕКАНИ/ДИРЕКТОРИ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Ние, студентите от МУ-София, ползващи общежитие в блоковете на университета, изразяваме несъгласието си със Заповед № 92 от дата 01.04.2020г.

1.Считаме, че предвид настоящата кризисна ситуация в България, в която много хора остават без работа или с драстично намалени заплати, е недопустимо да се изисква от нас да заплатим в пълен размер своите наеми за месеците на извънредно положение.

2. Изключително голям процент от нас в момента не се намират в стаите си в блоковете на МУ, съответно не ползват консумативите, за които са принудени да заплатят.

3. Имаме информация от сайта на Комисията по настаняване на Софийски университет, че на студентите са замразени сметките за консумативи за идните месеци на извънредно положение. Официален сайт на информацията:  https://students.uni-sofia.bg/kn/?p=2095&fbclid=IwAR0PrlhniWzXstrkj8C5BIXIrTUYujiRsgZhD8sCodcZABqYDY1HOpFLRvQ

Въз основа на всичко представено по-горе, ние, студентите, предлагаме да се въведе намаляване на таксите за наем през времето на извънредното положение. Считаме, че подобно финансово облекчение би било напълно оправдано предвид ситуацията на криза на всички нива в държавата.

Студентската общност на МУ София    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Студентската общност на МУ София да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.