Подкрепете книжарницата на Евгени!

КНИГИ СРЕЩУ КЕБАПЧЕТА

Книжарничката „Парнас“ на Евгени Динев се закрива от... общинските съветници.
Заведението за палачинки вляво и павилионът за кебапчета вдясно остават.

Точно 3 търговски обекта - по-скоро собствениците им - на сливенското ларго са получили предизвестие за закриване. Те са павилионът за цветя и залепеният за него павилион за сувенири до Стария бряст, както и известният павилион за книги пред Военния клуб.
Последният обект е популярен с името Книжарницата на Евгени, При Евгени. Ако сливналии си определят срещи до Стария бряст, то контакти между четящите хора в Сливен се осъществяват край книжарничката на Евгени „Парнас“. Тук всеки може да остави за получаване книги, писма, предмети от най-различен характер. „Евгени с книгите“ е известен в града под Сините камъни повече от четвърт век!
В тази миниатюрна – но твърде известна! - книжарничка можеш да потърсиш всякаква литература. всякакви заглавия. Ако в момента липсва някое, собственикът е определил вторника за пътуване до София и доставяне на заявените книги.
Точно тук – и само тук! - се предлагат и сливенски автори!
Четвъртвековната изключително полезна за Сливен, за неговите граждани, за неговите гости дейност предстои да бъде прекратена!
Тук точно се появява мотивировката – или търсеното основание? Тези 3 павилиона били общинска собственост!
Заведението за палачнки вляво и това за кебапчета вдясно били частна собственост!
Но какво общо има собствеността тук?! Да, общината, общинският съвет могат да се разпореждат със своята собственост. Но тук не става ли дума за ползата, за ОБЩЕСТВЕНАТА ПОЛЗА от дейността?!
Преди 5-6 години подобно посегателство беше надвиснало над книжарничката. Тогава Евгени показа характер, заяви, че ЩЕ ГОРИ КНИГИ НАСРЕД ЛАРГОТО. Ефектът не закъсня. Книгите победиха!
Днес съществува опцията ПОДПИСКА ЗА ОСТАВАНЕТО НА КНИЖАРНИЦАТА НА ЕВГЕНИ, както и ПОДПИСКА ЗА СВАЛЯНЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО ПОСЯГАТ НА КНИГИТЕ – НА КУЛТУРАТА!

Освен книжарницата на Евгени Динев "Парнас", под обстрела на ХОРАТА ПОД ЧАСОВНИКА е и дейността на господин Петър Грабчев. На ларгото той е единственият член на Задругата на занаятчиите в Сливен. Лично изработва предлаганите от него сувенири, свързани с нашия град: дърворезби и плакети с теми Стария бряст, паметника на Хаджи Димитър, герба на Сливен, сградата на общината и други. А в павилиона, залепен за споменатия, се предлагат свежи цветя собствено производство - Цветята на Ваня.

ПОДПИСКАТА
В ПОДКРЕПА НА КНИЖАРНИЦАТА НА ЕВГЕНИ