Подписка против застрояването на Горичката срещу блок 32, ж. к. Дианабад, гр. София

Ние, жителите на ж.к. Дианабад и подкрепящите ни съграждани, категорично се противопоставяме на плановете за застрояване на Горичката с координати в кадастралната карта на район Изгрев, Столична община - УПИ I, кв. 21а, 21в, 21г, УПИ V, VI, VII, IX, Зона II.

Към момента - м. май 2019 г., в ж.к. Дианабад по ул. Крум Кюлявков се изграждат три големи жилищни сгради, като очакваният брой новозаселници е над 9 000 души.
Ул. Крум Кюлявков отдавна е превърната от второстепенна улица, какъвто е нейният статут по закон, в градски булевард. Тя поема и целия транзитен трафик между булевардите Г. М. Димитров, Драган Цанков и Никола Габровски. През деня хората, които използват метрото, паркират своите автомобили по протежение на улицата и така тя служи и за буферен паркинг. Шумът, вибрациите, замърсяването на въздуха с изгорели газове и прах стигат критични размери. Натовареното движение и непрекъснато възникващите конфликти между водачите на МПС лишава живущите от възможността за пълноценна почивка и сън. Това е недопустимо и е в нарушение на Наредба РД-02-20-2/20.12.2017г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система в урбанизираните територии. Приложено е изследване на интензивността на движението по ул. Крум Кюлявков, проведено от доброволци на клуб " Безопасни улици".
Входовете на бл. 32, бл. 56, бл. 57 са откъснати от уличната мрежа. Те се намират в дупки, към които водят разкъртени и разрушени стълбища с изпочупени стъпала. Нямат платформи и парапети, по които могат да се придвижват възрастни хора с намалена подвижност, инвалиди, майки с детски колички и малки деца. Входовете са недостъпни за линейки и хората са лишени от адекватна и навременна медицинска помощ. Интензивното движение затруднява достъпа до имотите ни и ни натоварва ежедневно. Липсват и достатъчно места за паркиране. А сега се очакват и над 3 000 новозаселници. Още нови жилищни сгради ще задълбочат още повече проблемите.
Нашите блокове - 32, 56, 57 са лишени и от градинки, поради малкото използваема площ около блоковете. Липсват места за отдих и почивка на открито.
Единствената останала зелена площ, находища се срещу блок 32, която би послужила за тази цел е превърната с годините в следствие на изхвърляне на земната маса и строителни отпадъци в бунище. Това зелено късче е единственият ни филтър и източник на въздух, поради интензивното движение по бул. Г. М. Димитров и ул. Крум Кюлявков.

Исканията на жителите на Дианабад и непосредствени съседи са:

1. Да се запазят малкото останали зелени площи.

2. Да се облагородят и превърнат в място за отдих и почивка на открито.

3. Да бъде извършен и предоставен сериозен транспортно- комуникационен анализ на движението по ул. Крум Кюлявков и останалите второстепенни улици в ж. к. Дианабад.

4. Да бъде изведен транзитния трафик от урбанизираната територия в квартала и да бъдат създадени зони 30 км.

5. Пространството около входовете на бл. 32, 33, 56, 57 да бъде приведено с нормативните изисквания за достъпност и свързването му с уличната инфраструктура.

6. Да бъде извършен анализ за обезценяването на имотите на собствениците на апартаменти в бл. 33, 32, 56, 57, като резултат от построяването на планираните нови жилищни сгради.

7. Да бъде решен съществуващия проблем с паркирането на автомобили на собствениците на имоти в бл. 32, 33, 56, 57.

8. Желаем адекватна политика спрямо възрастните хора и децата в съответствие с принципите заложени в проекта " Визия за София".

 

Забележка: Личните данни ще бъдат използвани единствено за целите на подписката. 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Е. Попова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook