ДА ЗАЩИТИМ ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВОТО ОТ СУРОГАТНОТО МАЙЧИНСТВО

Quoted post


Гост

#3 Re:

2011-10-25 21:04

#2: -  

 Уважаема госпожо, моля Ви, когато си слагате децичата да спят тази вечер (да са Ви живи и здрави, искрено Ви го желая), за момент да си представите, че понеже сте се родили без матка или сте се разболели от рак, нямахте ТЕЗИ деца - да, точно ТЕЗИ деца. Защото не можете да ги износите и родите. Ако можеше Ваша близка да износи точно ТЕЗИ деца, които са най-скъпото Ви, нямаше ли да искате да можете да ги имате, сега, когато ги докосвате, милвате и им се радвате? Мисля, че щяхте. А защо отказвате на други тази възможност, понеже по рождение или поради заболяване не могат да износят собствените си деца? Защо Вие не осиновихте две деца, вместо да си родите своите? Защо другите трябва да алтруистични вместо Вас? Поне теоретично разбирате ли за какво Ви говоря - просто помислете за щастието да имате точно ТЕЗИ - Вашите дечица, щастието във Вашия и на съпруга Ви живот. Никой не иска от Вас да изоставите Вашите деца, защо искате от други да се откажат от своите деца?

Отговори


Гост

#12 Re: Re:

2011-11-12 23:06:56

#3: - Re:

А какво бихте направили, ако се установи, че плода има някакво увреждане? В Украина имаше случай детенце със синдром на Даун родено от сурогатна майка да бъде изоставено и от двете си майки. Имаше и други случаи например установяват някакъв здравословен проблем (дори и да е лечим) и работодателя-родител казва: "Аз болни деца не искам!". В тези случаи се предизвиква раждане и бракуваното дете се убива.  Това нормално ли е?

 


Гост

#14 Re: Re:

2011-11-13 15:28:17

#3: - Re:

А защо трябва тези жени да имат деца на всяка цена? Тези състояния които описвате са прекалено сериозни. Не става въпрос  просто за провеждане на лечение, след което жената да роди. Да се родиш без матка не е ли достатъчно основание да приемеш себе си такъв какъвто си и да станеш родител по друг начин, а не непременно чрез експлоатация на чужда матка да се сдобиеш с дете?

 

Практична

#31 Re: Re:

2012-02-02 22:32:06

#3: - Re:

 

Гост, аз имам точно това дете, което спи в леглото до мен всяка вечер и всяка вечер заспива на ръката ми. ТОЧНО ТОВА ДЕТЕ! Но не съм го родила, нито съм ползвала сурогатна майка. Е, и? Имам матка и всичко си имам и дете си имам, не дошло от моята матка, нито от моите гени. Е,и?

 


Гост

#42 Re: Re:

2012-06-10 17:39:50

#3: - Re:

Напълно подкрепям!