Удостояване със званието и значка „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ХАСКОВО“ на нашия любим учител г-н Цонко Филипов

Ние, възпитаниците на бившата Немска езикова гимназия – НЕГ Хасково, сега ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Хасково, както и учредителите и членовете на сдружение „АЛУМНИ ЕГ-Х“, подкрепяме с подписите си предложението на гимназията и на „АЛУМНИ ЕГ-Х“ за удостояване със званието и значка „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ХАСКОВО“ на нашия любим учител г-н Цонко Филипов. За нас той е не само учител, но и знакова личност за гр. Хасково. Той е основател и ръководител на един от най-добрите мажоретни състави в България, а именно този на НЕГ – Хасково. С него той е представял България и града ни в конкурси и други участия в Унгария, Чехия и Турция. Нямаше манифестация и голямо обществено събитие в Хасково, без участието на мажоретния състав, воден от Цонко Филипов. В годините, през които е работил в сферата на образованието в гр. Хасково и е бил учител на множество поколения ученици – родители, деца, внуци, цели семейства, които са съхранили в себе си спомена за изключителния професионалист, за човека и за приятеля, който ги е водил по пътя на предизвикателствата и им е помагал да се справят в най-трудните ситуации. Цонко Филипов поставяше високи изисквания и беше непримирим към посредствеността. Целият му житейски и професионален път е белязан от посланието, че да даваш повече, отколкото да получаваш и да обичаш това, което правиш, те прави онази личност, която вдъхновява. Благодарим Ви, г- Филипов!

Сдружение "АЛУМНИ ЕГ-Х"    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Сдружение "АЛУМНИ ЕГ-Х" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.