Петиция за проблемите пред болните деца и техните родители

Дами и господа. Обръщам се към Вас да подкрепите тази петиция, свързана с положението на децата с увреждания в нашата страна. Нашите деца, които страдат от заболявания и техните родители са подложени  на геноцит от началото на демократичните процеси в страната. Ние от сдружение на групи от фейсбук и неправителствени организации сме на мнение, че е време тези проблеми да бъдат решени, а именно:

1. Да се лечение за всичкизаболявания, касаещи децата, в България или в други страни.

2. да се осигури непрекъсната рехабилитация или кенезитерапия за всички деца, като се направят центрове там където няма.

3. Да се осигури прилично възнаграждение на майките решили да гледат болните си деца, вместо да ги оставят в домове на разноски на държавата.

4.Да се осигури свободно предвижване на децата с увреждания в населените места, както и в градския и междуградския транспорт.

5. Да се направи статистика на децата с увреждания по заболявания и населени места и да се сравни с тази в страните от ЕС.

6. За децата да се осигурят безплатни прегледи, изследвания, най-модерните помощни средства за предвижване и лекарства за основното и съпътстващите заболявания.

7. Да се приеме закон задължаващ всички бременни жени да минават на прегледи за аномалии на плода.

8. Да се приеме закон разрешаващ присаждането на стволови клетки.

9. Да се създаде база данни за експерименталните, нетрадиционните и традиционните начини за лечение известни в нашата и останалиде страни по света за всички детски заболявания, а не майките да обменят информация по между си и в социалните мрежи.

Децата са бъдещето на тази страна и от тях зависи нашето бъдеще като нация.

Да помогнем на децата с увреждания и техните родители, като подкрепим тази петиция и ако можем да присъстваме на протеста, който ще се проведе през месец май. За протеста в събития на група Едни от нас. Това, което не ни убива ни прави по-силни...