ВЪРНЕТЕ ДУНАВ НА РУСЕ!

ПЕТИЦИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ДУНАВ РУСЕ

Ние, феновете на ФК Дунав Русе, водени изцяло от обществен интерес настояваме в кратки срокове да се намери адекватно решение за домакинствата на отбора до започването на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе. За целта предлагаме изготвяне на споразумение между Министерство на младежта и спорта и Община Русе от една страна и Български футболен съюз от друга страна относно следното:

1.) ММС и Община Русе в духа на приетото от Правителството на Република България решение за субсидиране на ремонта на Градския стадион в Русе гарантират пред БФС волята, готовността и неотменимия си ангажимент да изпълнят дейностите по покриване на условията за провеждане на мачове от "А" група на съоражението в града в най-кратките възможни срокове.
2.) БФС отчитайки горното, както и водейки се изцяло от интереса си да промотира и развива футболната игра, издава временно разрешение на Градския стадион в Русе да приема мачове от сезон 2016/2017 при настоящото състояние на съоражението до приключване на процедурата по закона за обществена поръчка с избор на изпълнител и подписване на договор за изпълнение, но не по-късно от 15 ноември 2016.

Феновете на Дунав Русе смятаме, че това решение е оптималното, което взима предвид интерсите на русенската общественост и отчита стремежа на БФС към повишаване качеството на условията по българските стадиони. Също така смятаме обаче, че това трябва да става с ясен план, а не стихийно. Считаме, че инфраструктурните и транспортните дадености в северна България са такива, че не позволяват безопасно пътуване между градовете на големи групи от хора и е редно периодът, в който ФК Дунав ще домакинства извън Русе да се ограничи само до момента на започване и завършване на конкретните ремонтни дейности. В допълнение, смятаме, че състоянието на Градския стадион след проведените ремонти от страна на Община Русе в последните години е такова, че съоражението категорично може да приеме зрители без да представлява опасност за техния живот и здраве и такова споразумение е технически изпълнимо. Също така смятаме, че БФС трябва да бъде партньор на клубовете и феновете и да работи активно в тази посока, а не да бъде пречка.

Настояваме проблемът да се разреши в най-кратки срокове и Дунав да приеме следващото си домакинство срещу Пирин Благоевргад на Градския стадион в Русе.

ВНИМАНИЕ: Трябва да предоставите валиден e-mail и да потвърдите подписа си чрез линка, който се прати на електронната Ви поща

Чрез подписа ми упълномощавам Fanclub Dunav Forever да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.