Да запазим кабинета на Д-р Петков - Ревматолог в Русе

Уважаеми пациенти.

Моля за вашата подкрепа като гласувате за тази петиция и я споделяте!

Аз съм Д-р Румен Петков - ревматолог в Русе. Преди повече от 2г. сключих договор за наем на 2 кабинета в сградата на бившата Стоматологична поликлиника в гр.Русе.

Впоследствие вложих много средства по цялостният ремонт на наетите помещения които бяха в окаяно състояние преди да ги наема и след цялостна подмяна на подове, стени, врати, дограми и монтирани  климатици ги превърнах в изключително приятни за пациентите медицински кабинети на средно европейско ниво.

Освен това с цел максимално качествено облужване на пациентите, закупих модерна медицинска апаратура и по-точно апарат за Остеоденситометрия-измерване на костната плътност за диагностика на Остеопороза - един от последните 2 апарата от най-висок клас които могат да се закупят в България, който е изработен от фирмата производител в Южна Корея по поръчка за моето лечебно заведение и монтиран преди по-малко от година и половина.

Всички тези дейности представляват огромна за такъв тип лечебно заведение инвестиция която осигурих чрез продажба на фамилната къща. По груби сметки общата инвестирана сума наближава цифрата от 100 хиляди лева, като само цената на новият остеоденситометър заедно със разходите по монтажа и узаконяването му надвишават 65 000лв.!

Отделно апаратът за ставна ехография, чисто новите кардиограф, микроскоп, медицински кушетки, спешен шкаф и друго медицинско оборудване като и мебелите, вратите, дограмите, мивките, смесителите, ламинат, климатиците, монтажът на изолация от гипсокартон на стените и таваните и труда на изпълнителите допълват гореспоменатата сума на общата инвестиция.  Освен всичко това обаче времето и усилията които ми отне регистрацията също не са за подценяване и ако за медицинският кабинет и регистрацията на практиката това време беше около месец-два, то узаконяването и регистрацията на остеоденситометъра в отдел радиационен контрол в РЗИ Русе и Агенцията за ядрено регулиране  ми отне 5 месеца, а регистрацията на кабинетът в който е разположен този апарат около 2 месеца.

Впоследсвие научих след като се нанесох в наетите помещения, че след изтичане на срока на договора за наем на наетите помещения ще бъде обявен търг за тяхното отдаване под наем.По принцип това е сериозен риск за мен, тъй като за да бъде изплатена осъществената от мен инвестиция са ми нужни поне още няколко години работа. От друга страна има вероятност да се търга да се яви явно или чрез подставено лице крупен нелоялен конкурент който да спечели търга с нереално висока оферта, която аз не бих могъл да изплащам продължително време, но която може да бъде повод за моето напускане на помещенията , след което съперникът може да прекрати договора  след 1-2 месеца след като е успял да ме елиминира като конкурент от пазара на ревматологични услуги в Русе.   Наистина ако веднъж напусна помещенията, това де факто ще означава край за моята специализирана практика, тъй като ще отпаднат всички регистрации и дори да осигуря бързо ново местонахождение в което се съмнявам, регистрирането ще отнеме много време със всички последствия от спиране на работа, първото от които е прекратяване договора със РЗОК Русе- основен източник на приходи.

Затова на основание голямата инвестиция която съм направил в извънболничното здравеопазване на гр.Русе и с цел защиата на тази инвестиция в края на мес.Февруари 2021г. внесох завление до кмета на гр.Русе с молба да внесе докладна записка в Общински съвет гр.Русе с предложение за предоставяне на моята практика на дългосрочен договор за 10г. и без явяване на търг, като за сметка на това предлагам да заплащам с 50% повече от опеределената наемна цена за съответния тип помещения.

За съжаление получих отказ. Но тъй като съм убеден, че гражданите на Русе които са и пациенти, имат нужда от още един лекар ревматолог, както и от сериозни инвестиции в нова и модерна медицинска апаратура, реших да депозирам отново моята молба в общината, като ви призовавам за вашата подкрепа, защото колкото колкото повече от вас ме подкрепят, толкова по-голяма е вероятността градоначалникът на Русе да се вслуша в молбата ми. Всъщност от успешното решение на този проблем зависи дали дали ще продължа да работя като ревматолог в Русе още дълги години или ще се наложи да прекратя работа след броени месеци!

Това зависи и от вас и вашата подкрепа за мен в този критичен момент! Моля гласувайте и споделяйте!

С подписването си упълномощавам Д-р Румен Петков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.