ОСТАВКА на Областния управител в Пловдив - Дани Каназирева

оставка-дани-0.jpg
 
 
Сигналите, които извънредният областен щаб в гр. Пловдив излъчваше до днес, недвусмислено показваха безсилие, липса на стратегия и възможности за овладяване на Пандемията.  
 
Дани Каназирева, която оглавява Областния кризисен щаб, изнесе на сайта на Областната управа данни за извършени престъпления в МБАЛ „Св. Мина“! Престъпления, които явно са и били известни, но вместо да ги прекрати и сезира компетентните органи, тя ги е премълчала!  
 
Незаконното решение, което Каназирева налага, а именно преобразуването на МБАЛ „Свети Мина“ в Ковид болница е без аналог. След като няколкократно и посочихме законните пречки това да се случи, Каназирева ни даде отговор на сайта Областната управа. В него тя обяснява, че на ведомост, в МБАЛ „Св. Мина“, се водят 72 лекари, 27 сестри, както и 8 анестезиолога. Всички те получават месечни възнаграждения и осигуровки от бюджета на Община Пловдив.  
 
Истината обаче е съвсем друга - в болницата, към днешна дата изпитват остър недостиг на лекари и сестри. Посочените бройки на работещите лекари в болницата, не отговарят на истината. Самият директор – проф. Петров се оплаква от недостиг на медици, от многото извънредни положени часове труд и чрез медиите търси помощ от частните болници, които от своя страна да му изпратят медицински екипи. В популярен сайт за търсене на работа са обявени свободни позиции в болницата за лекари и сестри. На практика се получава, че пловдивчани плащаме на десетки лекари, които ги няма!  
 
Това, че там се водят, само по ведомост лекари, а на практика ги няма означава две неща:  
 
 1. Към днешна дата, мъртви души в МБАЛ „Св. Мина“ получават трудови възнаграждения и осигуровки;

 2. В болницата има корупционна схема, която ощетява бюджета на Общината. Освен парите от изплащаните трудови възнаграждения, осигуровки, премии, надбавки и т.н. се източват и средства по клинични пътеки от НЗОК и парите, които отпусна Министерски съвет – 1000лв. на лекар.  

 3. С мъртвите души в списъците на лекарите на болницата се поддържа илюзията, че една сграда, в която смятат да лекуват стотици болни заразени с Ковид е… болница.  

 4. Каназирева завършва отговора към нашия разумен апел, че видите ли, след като сме вложили вече милиони левове в болницата, няма смисъл да спираме да даваме и още и още средства. Да продължаваме, да не спираме да наливаме пари в нечии чекмеджета!    
 
На следващо място, за всички пловдивчани, остана загадка какво е свършила Областната управителка за едната година, в която тя заема поста, спазарен с Бойко Борисов. Предугаждайки намеренията и познавайки непостоянното и политическо поведение, ние подадохме официално искане (вх. № АСД-03-257/12.10.2020 г.) към нея да ни предостави отчета за дейността си.  
 
След като обяви пред пловдивския протест и пред медиите, че ще огласи свършеното от нея (на 11.11.20 ч. от 11 часа), два дни преди датата Дани Каназирева се отказа да дава отчет пред обществеността, отметна се от обявената дата и се скри.     
 
Най-вероятно, причините за това са две:

 1. Не е свършила нищо съществено за града и областта, с което да се похвали;
 
 2. Страхът от публично излагане и разкриване на истината, че е неспособна за този пост е бил голям.      
 
Последваха редица еднолични Пиар акции, които в голямата си част изземаха функциите или на кмета, или на Общинския съвет, или на министъра на здравеопазването. Всички в разрез с българските закони.
 
Ето защо, група граждани и сдружения излизаме пред Вас, пловдивската общественост с призив да спрем беззаконието в Областната управа като поискаме оставката на Дани Каназирева.
 
 
Публикации свързани с темата:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Атанас Бояджиев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...