ПЕТИЦИЯ ЗА РАВНОПОСТАВЕНИ  ЧАСОВЕ СЛЕД 17ч НА  СКТ „ТИРАТЛОН ДАЛЯН‘ И КПС „ ДАЛЯН‘ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БАСЕЙНА КЪМ СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „МАЙОР АТАНАС УЗУНОВ“ гр. РУСЕ

До

Министъра на младежта и спорта

  Петиция от родители на деца трениращи в спортен клуб Далян Русе  

 

Уважаеми, господен Министър,

  В гр. Русе има само два закрити басейна. Единият е собственост на Министерство на транспорта и се ползва от СК по плуване Локомотив, а другият е собственост на Община Русе и е предоставен за безвъзмездно ползване на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“- Русе.

СК Далян ползваше басейна в спортното училище повече от 10 г. до м. май 2020 г. , като го поддържаше и заплащаше месечен наем.      

От месец септември 2020 г. Този басейн се ползва само от Спортен клуб Ирис.  

 Понастоящем трябва и двата клуба съвместно да ползват басейна, като си разпределят ползването, тъй като както посочихме няма закрити басейни в Русе.     

Директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ - Русе е предложила график за ползване, според който децата трениращи в СК Ирис ще го ползват всеки делничен ден и събота от 17 ч.  до 21 ч- 4 часа дневно, най- удобните за работещи и учещи ., а децата от СК Далян само в делничните дни от 15 ч. До 16 ч.-1 ч.  

 

 Това е неприемливо за нас, тъй като в нашият клуб се обучават деца от 3 г. възраст до 18 години. Те ходят на детска градина, занималня след училище, учат първа и втора смяна.  

Нашата петиция иска двата клуба  да се редуват при ползването на закрития басейн, например :

СК Ирис да ползва басейна понеделник, сряда и петък от 17 до 21 ч.,

СК Далян – вторник и четвъртък от 17 ч. До 21 ч  и събота в часовете от 12 до 15,00 ч., или обратното, но това ни беше отказано.

Молим за Вашето съдействие за разрешаване на спора.    

Вие сте принсипал на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“- Русе, като моля да извършите проверка и да не допуснете толерирането на един спортен клуб за сметка на друг.

Предложения от Директора график грубо дискриминира нашите деца. Децата и от двата клуба са деца на Русе и заслужават еднакво отношение- да тренират и да не бъдат нарушавани техните права, като им се отнема възможността за това.    

Ние искаме само еднакво отношение към децата ни, защото те са положили много усилия. Правата на децата  и от двата клуба трябва да бъдат защитени и да се даде възможност на всяко дете да тренира.

Моля за вашата намеса при разрешаване на проблема.

 


Инициативни Родители от Далян    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Инициативни Родители от Далян да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...