Срещу номинацията на убиеца Джок Полфрийман за Човек на годината

С настоящата петиция изразяваме несъгласието и възмущението си от обявената номинация от Българския хелзинкски комитет, с която убиецът на Андрей Монов е допуснат до участие в наградите „Човек на годината“.

В мотивите към номинацията Полфрийман е представен като защитник на човешки права, участник в проекти, съдействащи за положително реформиране на съдебната система в Република България, като според публикуваната от БХК информация, активните му действия водят до  „цялостно подобряване на ситуацията със зачитането на правата и свободите на българските граждани“.

Джок Полфрийман е престъпник и следва да бъде третиран като такъв, а не като човек, служещ за пример на българското общество, като какъвто се прави опит да бъде представен чрез допускането му до участие в събитието „Човек на Годината“.

Обявената номинация може да бъде възприета единствено като провокация, незачитане паметта на едно убито българско момче и като обида към всички негови близки!

Ние, приятелите, близките и познати на Андрей Монов, както и всички български граждани, подписали тази петиция НАСТОЯВАМЕ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНА НОМИНАЦИЯТА НА ДЖОК ПОЛФРИЙМАН за участие в наградите „Човек на годината“, организирани от Българския хелзинкски комитет, като ще отстояваме искането си с всички възможни законови средства, докато не бъде изцяло изпълнено!

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Габриела Виденова. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.