Ние, българските журналисти, се извиняваме на Валери Симеонов

Извиняваме се за това, че българските политици създават различни "гейтове". На нас ни се пише за по-светли и смислени неща, но професията ни принуждава да се занимаваме с темите на деня. 


Извиняваме се, че двама български политици, един от които е и вицепремиер, създадоха "новината на деня", с която нямаше как да не се занимаваме, защото журналистическият ни дълг ни зове. 

 

Извиняваме се за това, че ни се налага да задаваме неудобни въпроси, но те се дължат на редица неморални действия на българските политици, които не спират да говорят за благото на народа, докато в задкулисията на техните душици издигат храм на техния единствен Господ - КЕЛЕПИРЪТ. 

 

Извиняваме се за това, че биваме уволнявани, оплювани ежедневно. За това, че ни бият (както бият и учители и доктори). За това, че професията ни се обезценява с всеки изминал част. Което именно дава възможност на политиците и силните на деня да се държат надменно с нас. И да демонстрират ниската си култура, която смятат за единствената възможна култура. 

Извиняваме се, че сме принудени да поднасяме на зрителите и читателите си ниската реч на деня, но това е речта, на която говорят публичните ни личностни. Нашата работа е да отразяваме, да анализираме, да водим диалози, следователно ние сме зависими от нашите събеседници. Които често не могат да говорят по друг начин. 

Нас често ни обвиняват за опростачването на българската нация заливането на ефира с жълти новини и низки страсти, но нашата работа е да отразяваме това, което се случва. А това се случва - повечето големи новини са жълти, а страстите на повечето от публичните личности у нас са низки. 

Така че ние се извиняваме. 

Подпишете тази петиция


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Facebook