Петиция за национално спасение

ДО ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ С ГРАЖДАНСКО САМОСЪЗНАНИЕ

Здравейте,

Конкретен повод за тази петиция стана акцията на бТВ срещу Булсатком и поръчковата полицейска акция срещу ТВ+. Тези събития са много тревожни, защото очевидно целят пълен контрол над средствата за масова информация, ограничаване на свободата на словото и диктатура. За управляващите стана обичайна практика да отклоняват общественото внимание и натиск със създаване на изкуствени проблеми като този, с помощта на подчинените им медии. Затова тази петиция си поставя амбициозната цел да отреже всички пипала на октопода. Една петиция само в защита на Булсатком нищо няма да промени, понеже коренът на злото е по-дълбок.

Следва кратък списък на антибългарските и неморални прояви на властта и средствата й за масова дезинформация, който не претендира за изчерпателност:

- Двете убийства в Катуница и полицейската защита за каруцар Киро. Коментарът и обясненията са излишни.

- Скандалите при избора на ВСС и главния прокурор.

- Многобройните финансови злоупотреби, разкрити от Биволъ, и вероятно много повече все още неразкрити.

- Ограничаването на свободния обмен на информация чрез опити за забрана на торент технологиите, само защото в много частен случай на този обмен се засягат интересите на бТВ и сайта им Войо. Кражбата на автомобил и нахлуването с взлом бяха представени за нещо нормално. бТВ привлече рекламно лице, човек арестуван с наркотици и отказал безплатно участие на благотворителен концерт. Трябва да се отбележи, че всъщност в торент обмена няма нищо незаконно. С регистрацията си всеки потребител попада в затворена група от приятели, с които е свободен да споделя каквото пожелае, така, както в миналото се разменяха книги и аудио касети. Освен това, тази размяна не води до липса на оригинала за някого, така че кражба няма.

- Законът за забрана на тютюнопушенето. Като цяло идеята му е добра, но и той беше приет единствено за да се раздели обществото още повече.

- Новите правила за паркиране и зонирането в центъра на София. Оправданието беше необходимостта от облекчаване на движението. Със същия успех цената за паркиране на час може да се изравни с цената за кацане на Луната. Тази брилянтна идея създаде огромни проблеми за почти всички живеещи и работещи в центъра на столицата. Съвсем наскоро бяха вдигнати и коли в квартал Младост, посред нощ. Може да си мислите, че сега това не Ви засяга. Когато един ден паяците дойдат и във вашия град и квартал, тогава никой друг няма да го засяга.

Това са само няколко големи и малки причини, несъмнено всеки може да се досети за още много подобни примери.

Най-лошото е, че алтернатива на ГЕРБ в управлението няма, така както и ГЕРБ, НДСВ и СДС не бяха никакви алтернативи.

Предлагам предсрочни избори за служебно експертно правителство и парламент, като се гласува за личности, не за партии!

Бог да пази България от българските политици, но ние българите трябва да му помогнем!

Не се казвам Иван Иванов, но се налага да затрудня качулките да се прехвърлят от офиса на ТВ+. Не защото ме е страх да бъда арестуван с фалшиви обвинения или да бъда ликвидиран при арестуването или в ареста, а защото няма да съм полезен.

Ще се радвам на всякакви предложения за редакция на петицията и отзиви.