Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Свържете се с автора на петицията

Помощ и обмен между родители с деца в ОРЕС и учители

2021-11-09 17:22:13

Скъпи съмишленици,

Тъй като стана ясно, че с протести не успяваме напълно да решим създалата се ситуация, стартирам инициатива във Фейсбук.

Присъединете се към следната група:

Образователни услуги за деца в ОРЕС

https://www.facebook.com/groups/3949549991812948

Основната цел на тази група ще бъде да съберем на едно място родители, които отказват да се поддават на натиск, и учители, които милеят за децата на България.

Ще можете да търсите и намирате хора, които са с деца в същата възрастова група, съответно - да се намира учител, който да преподава на повече деца. 

Като учител смятам за нередно дори едно дете да остане без качествено образование, затова Ви призовавам да разпространите вестта за тази група сред всички, които смятате, че ще имат нужда от подобен образователен обмен.

В нея обаче ще помоля да не се говори за политика, за Ковид19 или медицински мерки, а само за търсене и предлагане на образователни услуги.

Заедно ще успеем и ще създадем всички възможни условия да напомним на управляващите, че държавата сме ние и грижата за децата ни е наша, при условията, които НИЕ определим.

Яна Шишкова


Яна Шишкова

LIVE в 20.00 със Списание 8 с адв. Нина Ламбова и Ралица Кондова на 10.11.2021

2021-11-08 15:48:47

Здравейте, скъпи съмишленици!

В сряда вечерта в 20.00 на живо предстои предаване с водещ Ганета Сагова и гости адв. Нина Ламбова и Ралица Кондова:

https://www.facebook.com/events/1879819295536289/

Непременно гледайте, тъй като адв. Ламбова е единственият юрист, който успя да придвижи делото срещу маските в училище, което стартира още миналата година. Също е човекът, който започна борбата за лекарите срещу зеления сертификат, а утре пуска жалба срещу тестовете.

Анализите ѝ са изчерпателни, фактологични и се опират на данни, които са събрани от учени, медици и специалисти, които имат пряко отношение към управление на реалната криза с нашата тъй страшна болест.

Напомням, че утре организираме Национална родителска среща и се надяваме всички заедно да зададем своите въпроси към МОН и МЗ пред Министерски съвет в София от 16.30 нататък:

https://www.facebook.com/events/409638514132352/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Днес в Раковски бе обявена тридневна ваканция, заради масовите протести на родителите срещу тестването. 80% от всички се изказаха твърдо против тестването на здрави деца в училище и дискриминацията срещу отказалите да участват в тази политическа кампания:

https://bntnews.bg/news/vakanciya-za-uchenicite-v-rakovski-sled-protestite-sreshtu-testvaneto-1174434news.html?fbclid=IwAR1dydkDVluD1f1Y4dkCyYKfViDl0ewO1Iy0GiU_26ztNYIizUKs87kekeg

Заедно с организаторите от Обединени родители, смятаме, че е въпрос на народна воля да удържим на това посегателство върху децата ни, още повече, че имаме и едно уклончиво рамо от 545 директори:

https://maxnews.bg/2021/11/08/%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0/?fbclid=IwAR3wCR9kxtTbNCqKlTU6dK4_JLYyyO0AGpAnGM2vMcI6f8yLE1Sv5sjB5dg

Бъдете здрави!

Яна Шишкова

 


Яна Шишкова

Национална родителска среща

2021-11-07 07:25:09

Скъпи колеги,

Скъпи родители,

Във вторник ще организираме национална родителска среща пред Министерски съвет, заедно с родителските организации. Нуждаем се от присъствието на ВСЕКИ, независимо дали вярва, че протестите могат или не могат да променят нещо:

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/409638514132352 

Ние сме напълно наясно, че цинизмът на хората, завладяли нашата държава, е безкраен. Ние знаем, че те не носят политическа отговорност, нито са хора с идеология, визия, грижа за обществото. Това е банда мошеници, назначена да съсипе икономиката, образованието, медицината на нашата държава.

Ние не организираме срещата, за да им кажем на тях, че не са прави. Те го знаят и не им пука.

Правим я с целта да дадем духовна подкрепа на всички, които в тези дни по най-безобразен начин са принуждавани да избират медицински манипулации или работа, медицински манипулации или образование, медицински манипулации или социален живот.

Против Нюрнбергския кодекс, против Конституцията на България, която изрично изключва посегателствата над тялото и медицинските манипулации, дори в случай на извънредни положения, против закона за дискриминацията, против ЗПУО, против Всеобщата декларация за правата на човека.

Не сте сами! Ще бъдем заедно в тези тежки дни и ще се борим!

Ние трябва да се пазим. Но повече имаме задължението ДА ПАЗИМ НАШИТЕ ДЕЦА!

Тестването на деца ще доведе до фалшиво нарастване на позитивните случаи, които статистиката отчита не само по тестове, но по клинични симптоми, които могат да са кашлица, температура. Съобщени по телефона на лекар, те се подават от личния лекар и автоматично се превръщат в диагнозата за единствената болест на нашето време.

Пропагандата за в?синиране на деца вече започна със сина на Милен Велчев:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10340217 

ВИЕ ЗНАЕТЕ ДОКЪДЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ТОВА!

НЕ МОЖЕМ ДА МЪЛЧИМ!

НЕ МОЖЕМ ДА БЕЗДЕЙСТВАМЕ!

ЩЕ СЕ ВИДИМ НА НАЦИОНАЛНАТА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ВЪВ ВТОРНИК ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!

И целта ще е да си дадем един на друг кураж в битката, която тепърва започва за нашите тела и души, за нашите деца и тяхното бъдеще.

Помнете, че медиите ни манипулират. На шествието за Деня на будителите само в София бяхме над 600 души, а те обявиха, че сме били петдесетина. Елате и се запознавайте със съмишленици. Обменяйте контакти - утре може да се случи да си помагаме един на друг за физическо оцеляване.

Успех на всички за нашите деца!

Нямаме нищо по-ценно от тях!

 

Яна Шишкова


Яна Шишкова

АКЦИЯ - Подаване на сигнал до прокуратурата, във връзка с дискриминирането на деца, чиито семейства отказват тестване

2021-11-06 17:01:21

От юристите на Народна мрежа призив до всички ощетени семейства с деца в училищна възраст:

 

Всички родители (и всеки друг), атакуваме прокуратурата със следното писмо, подготвено от юристи:

 Сигнал

 от ............................., ЕГН ......................Уважаеми господа прокурори,Бидейки свидетел на родителски вълнения по повод планираните проверочни тестове за Ковид 19 при учениците и слушайки изказването на министъра на образованието г-н Денков на 4.11.2021 г., направено в сутрешния блок „Здравей България” по НОВА ТВ, че „родителите, които са взели това решение следва да се включат много по-активно в процеса на образованието на децата си“, и още: „учителите не могат да преподават и по двата начина – онлайн и присъствено“, считам, че е налице принуда, съгласно чл. 143 от НК, към родителите, които не желаят техните деца да бъдат тествани и се явяват малцинство в класа, който посещават, да претърпят морални и материални щети, както и да нарушат редица закони, включително и Конституцията на Република България.Принуждавайки децата да не посещават училище, ако изборът на мнозинството не е техният избор, те ще останат извън редиците на учащите се, ще бъдат принудени да се организират като частни ученици, което води до значителни материални разходи за семействата, а обучението в България е безплатно, пише в Конституцията, и е задължително до 16-годишна възраст.С тези свои действия министър Денков е на път да консумира състава по чл. 143 от НК в частта му „принуда“, използвайки служебното си положение, наред с дискриминация и лишаване от изконни човешки права, закрепени в Конституцията на Република България. Изрично е указано, че изборът е доброволен и принудата тук няма място.Повече от това нямам какво да кажа, считам, че Прокуратурата на Република България ще изпълни своя дълг за опазване на законността в страната ни.С уважение, .........................................Попълвате:

1. Имената си и ЕГН в текста горе.

2. Копирате текста и го поставяте в полето за сигнал, като попълните и останалите полета, тук: https://prb.bg/bg/signals

3. Разпространявате сред приятели и познати.Яна Шишкова

Подписка за отмяна на тестването на деца в училищата и разяснения върху самото тестване

2021-11-04 07:36:02

Скъпи колеги и родители,

Наша колежка е започнала подписка, която е събрала около 10 000 подписа на хартия. Подписките тук обаче са също толкова ефективни.

Ако желаете, изразете своето мнение и конкретно по темата, за да можем да реагираме с гражданска активност и да не позволим събирането на телесни течности от нашите деца.

https://www.peticiq.com/344164?fbclid=IwAR1tkxYwQ098PSFhc0X3dQmec8famjZYWEShSfUSEUiha1aNcJ5o3kjR4CU

Днес Диян Стаматов, директор и председател на една от работодателските организации в образованието, публикува следните насоки, разработени от МОН:

Отговори на министър Денков по ключови въпроси за тестването на учениците от 1 до 4 клас:
 
До 250 заболели на 100 000 души училищата ще са присъствено, от 200 до 5000 учат 50% от учениците присъствено или с ротация, от 500 нагоре заболяваемост децата ще се тестват два пъти седмично – в понеделник и четвъртък. Когато заболеваемостта е от 250 до 500 има възможност да се прави пак тестване в понеделник и четвъртък. Решава се на общински принцип, обясни отново Златанов.
 
1. Какъв тип ще бъдат тестовете? – Избрани са два типа антигенни тестове с плюене в пликче. Успешното им използване изисква подкрепата на детето от наблюдаващ възрастен. Тестовете са с висока чувствителност за констатиране на вируса на Ковид 19 и модификациите му. Според МЗ не могат да се правят в домашни условия. Максимална продължителност на тестването до 30 минути. Изцяло са безопасни, безвредни и нищо не се лапа от ученика.
 
2. Кой ще извършва тестването? - Училищен екип, в който могат да участват класен ръководител, медицинско лице от училището (където има), родител от класа или от обществения съвет, лице от непедагогическия персонал, друг учител (психолог, педагогически съветник, логопед, заместник-директор, друг начален учител); Подкрепата на класния ръководител от родителите е изключително полезна и необходима при провеждането на тестването, за да не бъде сам и от него да се очаква да свърши чудеса сам. Всички лица участващи в процеса на взимане на тестовете трябва да имат поне един от елементите на зелен сертификат.
 
3. Колко често ще бъдат тествани учениците? Два пъти седмично. Понеделник – ден след два почивни дни и при констатиран положителен тест при дете/деца се отделят (карантинират) от класа, а останалите ученици учат нормално.
Четвъртък – ден за второ тестване. Според МЗ се прави тестване през три дни, заради тридневен инкубационен период на вируса и точното му констатиране.
 
4. Каква организация на процеса ще има при положителен тест - за детето, за класа? При констатиран положителен тест при дете се следва следната последователност – класният ръководител се обажда на родителя, който си взима детето. Родителят се свързва с личен лекар. Прaви се PSR test на детето и след потвърден положителен тест се карантинира. При показан отрицателен тест детето се връща в училище. Отсъствията за предходния ден се извиняват от медицинското лице или личен лекар.
 
Останалите ученици от класа учат присъствено в училище. За карантинираното дете се организира ОРЕС според възможностите на училището.
 
5. Къде ще бъдат изхвърляни използваните тестове? За София – град, чрез подразделението на МОСВ – ПУДОС, по график обхожда училищата и прибира събраните и съхранени в завързани чували с всичко от използваните тестове. ПУДОС има ангажимент за тяхното изгаряне.
 
За страната МОН пое ангажимент чрез националното сдружение на общините да организира подобна логистика по събиране и изгаряне.
Чувалите с използваните тестове се съхраняват в специално за тази цел малко помещение до което няма достъп ученици или персонал.
 
6. Как тестовете ще достигнат до училищата? Центърът за съхранение на тестовете за София и други градове ще е в базата на БЧК в Лозен. От там отделните РУО си ги взимат и с техен транспорт се пренасят до градовете, а от там по график в училищата. Съхранението на тестовете НЕ изисква хладилник. Доброволци към БЧК на областно ниво са в готовност за броене и разпределение на тестовете.
 
7. Кой ще извършва тестване на деца със СОП? Родителите на учениците със СОП в домашни условия.
 
8. Каква организация на учебния процес ще има за тестването и каква за нежелаещите да се тестват?
 
Тестване се провежда само ако поне 50% от родителите в класа желаят. При нежелание за тестване класа продължава обучение в ОРЕС.
Директорът и учителите от начален етап е необходимо да направят промени в организацията на учебния ден, когато се провежда тестване. Денят започва с тестване и продължава с учебните часове. Промяната на графика може да е свързана с разместване на часовете от седмичната програма, промяна на междучасията, използване на ЧК или втори час на класа, или други промени, според спецификата на училището и класа.
 
Тестват се само ученици, за които родителите са дали съгласие.
 
За учениците които не се тестват си остават в домашни условия, като за тях се осигурява ОРЕС според възможностите на училището – асинхронно или синхронно.
 
9. Как ще се реализира тестването на учениците от уязвимите групи? В училище, при същите описани условия.
 
10. Как ще се реализира тестването на извозваните с училищен автобус ученици? В училище, при същите описани условия.
 
11. Кой избира тестовете? Решението за типа тестове е на МЗ.
 
12. За кои класове се предвижда да бъде тестването? – За учениците от 1 до 4 клас.
 
13. От кога започва тестването? -Най-рано от 10 ноември.
 
14. Какво финансиране ще има допълнително за училищата? МС е гласувал 15,4 милиона лева за дейностите по реализиране на тестването за месеците ноември и декември. Разпределението на средствата е на базата брой паралелки/групи и брой деца/ученици в образователните институции. (Предвидени са средства за 1 паралелка по 107 лева и за 1 ученик по 11,71 лева – допълнително).
 
15. Предвижда ли се тестване на учителите? Да. Със същите тестове, като те се заплащат от тях или от училището.
 
16. Как ще бъдат разписани задълженията при провеждане на тестването? С конкретна, точна и изчерпателна заповед или инструкция.
Отговорите са представени по време на Отрасловия съвет за социално партниране към МОН.
 
Така погледнато, тук има няколко основни неща:
При 50% съгласили се, децата в паралелка ще бъдат тествани. При по-малко - остават ОРЕС.
 
При тези, които остават в ОРЕС реално ще се осигури учебен процес "според възможностите на училището". Но може такива възможности да са минимални. Както същият директор се изрази - до 3-5 часа седмично в сборни групи, което пряко противоречи на ВСИЧКИ закони, касаещи децата, плюс Конституцията, защото са задължени да получават образование до 16-годишна възраст и е НЕДОПУСТИМО то да бъде дискриминационно, с по-ниско качество от другата опция. Всякакви приказки за "ситуация", в която самите хора са били вкарани на сила, не оправдава това издевателство върху децата ни.
 
Нещо крайно тревожно - тестовете ще се събират и извозват и щяли били да се унищожават. Ако допуснем дори за момент, че да се тестват деца може да има в момента обосновка, то без наблюдатели от всяко училище, които с очите си да видят изгорените проби, ние не можем да допуснем събиране на ДНК материал от нашите деца, при заявените намерения на Кирил Петков за отваряне на 27 лаборатории за събиране на генетичен материал и превръщането ни в "хъб" на Балканите за Модерна и Пфайзер.
 
Не се притеснявам да допусна такава хипотеза, тъй като ВСИЧКИ мои опасения на учител, родител и гражданин се изпълниха с абсолютна точност в много по-кратък срок, отколкото съм предполагала.
 
Яна Шишкова

 


Яна Шишкова

Кампания на МОН за ваксиниране на деца!

2021-11-01 17:36:39

И ето, че си дойдохме на думата.

 


А сега, колеги и родители?

Ще премълчите ли?

Ще се съгласите ли?

Ще дадете ли децата на България?

ЕДИНАЙСЕТОКЛАСНИКЪТ ВИКТОР ЗАПОЧВА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ВАКСИНИРАНЕТО
Единственият начин да не учим отново онлайн е масовата имунизация. Аз съм готов да вляза в аргументиран спор с всеки, който е против моята позиция. Това е правилното решение, за да получим най-доброто образование и да имаме бъдеще. Това казва единайсетокласникът Виктор в интервю за вестник „24 часа“.
Виктор учи в Англо-американското училище в София и е ваксиниран. Решава да направи ваксинационна кампания сред съученици си, след като в началото на учебната година заради заболели деца целият му випуск минава на дистанционно обучение. „Тъй като то не може да се сравни с присъственото, реших, че аз и моите съученици трябва да направим всичко възможно да не допуснем повече преминавания онлайн. А единственият начин това да не се случи е, ако всички се ваксинират. Затова реших да започна информационна кампания, вече имам съмишленици сред моите съученици. Правим проучвания как се прави в другите държави, изготвили сме съобщения до нашите съученици и плакати, проучваме мерките за ваксинация, които са предприели другите страни, готвим стратегия, като ще настояваме да се приложат най-добрите практики“, разказва Виктор.
 
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10340217?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery&fbclid=IwAR2BTa-LT4HI0-Jl_iOVrFGylDd6rFzp8bIosVAUQJntFrVFCFn0VARD2BQ

Постът на ФБ страницата на МОН:


Яна Шишкова

Репортаж от протеста в София

2021-11-01 16:30:03

Днес в София се събрахме над 600 души да изразим своето недоволство от водената политика на МОН и МЗ.

 Благодарим, заедно с организаторите от Обединени родители, на ВСИЧКИ, които ни подкрепиха във Варна, Стара Загора, Велико Търново, Ямбол, Чепеларе, Гоце Делчев, Силистра, Сливен!

 Ние сме твърдо против задължителното тестване на деца. Твърдо за това децата безусловно да се върнат на училище при мерките, които бяха спазвани до момента и с децентрализация на училищата. Не може да има образование под условие допускане на медицински манипулации. При НИКАКВИ обрстоятелства.

 Изказаха се много хора, бяха прочетени и важни послания, включително от адв. Нина Ламбова, която води делото срещу маските в училище.

 Това е запис на целия протест. Жалко, че само и единствено партийна телевизия реши да подкрепи родителското и учителското недоволство, като излъчи истинските настроения на хората. Но сме благодарни, че ни беше дадена трибуна, като твърдо се разграничаваме от всякакви политически платформи.

 Яна Шишкова

Обобщение на научните причини за отказ от тестване и последваща задължителна ваксинация

2021-10-30 05:46:39

Скъпи колеги,

 

Скъпи родители,

 

 


Тъй като нашите политици намират всякакъв психологически подход да убедят учителите и родителите в това, че една близалка не е страшна, то ще Ви представя нещо, което е добре да изгледате няколко пъти. Материалът отговаря в пълна степен на едната причина за какво точно се борим, пред какво сме изправени и какви ще са последиците от него. Казвам едната, защото това е свидетелство на д-р Владимир Зеленко пред съда на раббиата в Израел, което е тясно свързано с науката.

 

Той е американски лекар с еврейски произход, който е лекувал висши политици, сред тях Тръмп, Президента на Бразилия и др. Събрал е наличната информация както за протичането на самото заболяване, така за ефективните мерки за лечението му, но най-важното - трите етапа на ефект от "ваксинирането".

 

Втората причина за нашата борба е политическата тирания, породена от нуждата от тотален контрол и по-дългосрочни цели на едни хора, които нямат общо с България. Нея ще коментираме на шествието в понеделник, към което вече се присъединиха София, Варна, Ямбол, Гоце Делчев, Силистра, Чепеларе, Стара Загора - следете за още градове в самото събитие:


 

Материалът е на английски език, има и руски субтитри. Разпространявайте го, но имайте предвид, че ФБ банва такъв тип видеа, затова пращайте на хора, които ще го изгледат на лични.

 
Видеото, с превод на български език (благодаря на коментиралите):

Д-р Яна Шишкова

Яна Шишкова

Мирно шествие протест на учители и родители срещу принудителното тестване на деца

2021-10-29 11:28:21

Скъпи колеги,

Скъпи родители,

Виждаме безпрецедентно потъкване не просто на права и свободи, но на родителската воля, изразена още в началото на учебната година чрез анкети към всяко училище. При заявени от МОН намерения тестове да се въвеждат САМО, АКО 90% от родителите са съгласни, днес наблюдаваме пълна промяна в собственото им виждане.

Децата се оказват разменна монета в нечии икономически и политически амбиции.

Както Ви показах в предното съобщение, във Великобритания тестовете върху деца са довели до двойно изкуствено завишаване на бройките "заболели", с което се цели ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране на ученици.

Това е нещо, което аз не мога да приема като учител, родител, човек.

Това е нещо, срещу което ще се боря до последно, с целия ресурс, с който разполагам.

С колеги съмишленици организираме шествие протест срещу тези мерки. Защото, ако не го направим в Деня на будителите, означава, че няма да успеем да предадем морално послание до всички учители в цялата страна, че НЯМА НИЩО СТРАШНО ДА КАЖЕШ "НЕ"! НЕ на посегателствата върху телесната неприкосновеност! НЕ на тестването на здрави хора - нито деца, нито възрастни! НЕ на всички мерки, които не носят зад себе си наука, но се прилагат с една единствена цел - тотален контрол върху населението, с отнемане на базови права.

Не приемам като учител и родител онези деца, чиито родители отказват да ги тестват, да бъдат принудително изпращани в дистанционна форма. При това, от МОН на училищата е изпратено разпореждане да не се стараят да обезпечават адекватен учебен процес. По ЗПУО децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО следва да получават БЕЗПЛАТНО и безусловно образование. Не може деца, чиито семейства отказват да участват в този гнусен експеримент, да бъдат поставяни в положението ДА НЕ ПОЛУЧАТ ЕДНАКВО по качество образование с онези, които са присъствено. Това е дискриминация в чист вид.

Излезте с нас! Дайте ни сила да се борим! Дайте ни вяра, че не сме сами в тази борба!

Събитието се организира във Фейсбук, заедно с родителските организации, включени в "Обединени родители". Споделете го. Очакваме час и място за Варна. Всеки от вас може да се запише и да организира свое шествие. Напишете под това съобщение и ще добавим с час, място и маршрут.

Събитието: https://www.facebook.com/events/1243450559473713?ref=newsfeed

СОФИЯ - 15.00 сборен пункт на входа на НДК, през МЗ, до Президентството;
ВАРНА - 17.30, пред Общината
ВЕЛИКО ТЪРНОВО - от 14.30 до 16.30, от парк Габровски до паметник Майка България;
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - 16.30, на площад Гоце Делчев;
СИЛИСТРА - 15.00, сборен пункт пред Паметника на 31-ви полк;
СТАРА ЗАГОРА - 18.00, пред Областната администрация;
ЧЕПЕЛАРЕ - 15.00, площад Олимпийски;
ЯМБОЛ - 15.00, пред паметника на Костаки Попович

Ако не спрем тестването, още преди да влязат първите деца в училище, то повече няма да имаме лостове за въздействие.

Бъдете здрави!

д-р Я. Шишкова


Яна Шишкова

Защо в никакъв случай не бива да позволим тестването на ученици и всякакви други служители

2021-10-27 07:26:57

Ако се чудите за причините една група родители да съди МЗ и МОН за това децата на всяка цена да се върнат присъствено, дори с цената на тестване и ваксиниране, както и моменталния отговор на председателя на една от работодателските организации в образованието г-н Д. Стаматов, който веднага каза, че няма нищо лошо да се тестват деца по ДВА ПЪТИ седмично (както и учители, разбира се), нека изясним истинските причини, а също и последиците, ако допуснем това да се въведе.1. Икономически причини - тестовете струват пари, едни наши хора ще забогатеят покрай комисионните от производителите;2. Политически - тестването е стъпка към по-голямо разделение на обществото ни на враждуващи фракции, по-лесен контрол, привикване на децата не само към маски, но към тестове, впоследствие ваксини. Колкото повече тестове бъдат направени, толкова повече "позитивни" резултати ще дадат, съответно толкова "по-непопулярни" мерки ще им се "наложи" да предприемат политиците, разбира се за нашето "здраве и свобода", както се изказа преди дни зам. здравният министър А. Златанов. Дори на цената на фактически домашен арест на напълно здрави хора.Последици:Основните последици проследяваме във Великобритания в момента, като в най-големи подробности може да се запознаете в репортажа на Пол Джоузеф Уотсън, британски журналист и известен видеоблогър:


Откакто от есента започват масовите тествания на ученици, над половината положителни тестове идват именно от учениците в техните училища.По този начин, декларираните над 50 000 случая позитивни на ден в последните дни в Англия, всъщност не са "заболели", но над половината идват от тестовете на децата и служителите, като дават фалшиво положителен резултат. Децата при това, ако изобщо са болни от НЕЩО (тестовете отчитат над 40 заболявания), го карат безсимптомно и не натоварват здравната система.Тук наблюдаваме една гигантка ЛЪЖА.

 

Лъжата служи за няколко цели:Първо, изкуственото завишаване на болните по този начин води до "нуждата" от нови мерки и последващо влошаване на правата на хората, като крайната фаза ще е това, което се случва в Австралия.Страна, която на практика се превърна в концлагер от съвременен тип.Ако не сте проследили събитията, хората там нямат правото да напускат периметър от 5 км извън дома си, забранено им е излизане от страната, посещение на близки, навсякъде се ходи с маски, набождането е задължително, в противен случай не можеш да работиш, не можеш да посещаваш никакво публично място или да ходиш някъде без зелен пас. При това, на полицията е дадена пълна свобода да действа, задържа, разпитва и бие. Прокуратурата не е длъжна да доказва вина, ако те приберат, защото просто си минавал близо край протест или се познаваш онлайн (!) с човек, заподозрян в бунтовни мисли спрямо режима.Допълнително, Премиерката на Нова Зеландия бе запитана дали по този начин не се създават две прослойки, едната от които безправна в демократично общество. Тя просто каза: "Такова е, каквото е! Да!", потвърждавайки твърдото намерение на политическата върхушка в целия свят да унищожи всеки един принцип на законност и справедливост: https://www.youtube.com/watch?v=2mj55_Okn9gВторо, освен мерките, които планират поетапно да въведат по познатия отвън сценарий, те очакват икономиката да колабира, тъй като е ясно изчислено приблизително какъв процент от населението ще се съгласи да напусне, какъв - да остане и как да изолират бунтуващите се срещу режима.Дълбоко препоръчвам да се изгледа цялата лекция "Секретният доклад на глобалистите" на Андрей Фурсов, директор на Центъра за руски изследвания в Института за фундаментални и приложни изследвания към Московския хуманитарен университет, един от най-добрите полит икономиски в света в момента. В лекцията проследява развитието на капитала от XVI век насам, до последните събития, планове, кръгове, основни фигури: https://www.youtube.com/watch?v=vnW6xF8MDc8&t=1294sТой ясно обяснява причините за задаващата се икономическа, социална, политическа, здравна, образователна криза.Обрисува крайната цел на изличаването на малкия и среден бизнес, както и колабирането на трите стълба на всяко общество - образование, медицина и отбрана.Има ли надежда за нас и нашите деца?България е в уникалната ситуация от една страна твърдо да е демонстрирала тотално нежелание да се отнемат граждански права с процента набодени хора, но също така - с политици, които в момента яхват обратната вълна, защото са в предизборна кампания и си дават сметка, че само онзи, който в момента защити правата на хората, ще получи по-висок процент места в Парламента.Това е единственото ни спасение.Ние сме в политически хаос и този хаос работи за възможността ни да дадем отпор.Протести, индивидуални искове, колективни искове, отказ от работа, бойкот, стачка. Мек натиск чрез излизане в платен или неплатен отпуск, директен натиск чрез всички законови методи, натиск върху синдикатите - вече се задействаха полицейските синдикати.Но на първо място - НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ПОД НИКАКВА ФОРМА ДА ТЕСТВАТ ВАС ИЛИ ДЕЦАТА.Позволите ли това, повече никога няма да спрете този процес на дехуманизиране и нарушаване на базови граждански права. Те винаги ще имат достатъчен брой "заболели", с които да оправдаят следващите мерки.По-страшното е, че като общество ние причиняваме изключителна психологическа травма на най-ценното, което имаме. Децата лесно попиват, те нямат силите да се противопоставят, нито разбирането как да го направят, под погледа на ежедневна критика. Тях вече трета година ги държат маскирани и това става част от тяхната природа.Позволим ли да ги тренират, те ще загубят завинаги разбирането какво е "нормално" и "правилно".НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ!Д-р Яна Шишкова


Яна ШишковаСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...