Не на застрояването на тревните площи в Студентски град

Повод за тази петиция стана поредното тревно пространство в Студентски град, което ще бъде застроено. Този път ще се "радваме" на нова автомивка точно до вход Б на блок 57. Природата и празното пространство все повече отстъпваt на икономическия интерес. Студентски град се е превърнал в един пазар, в едно място за търговия и правене на пари и нищо друго не e важно. Магазини, кафенета, автомивки, нови и нови блокове завземат местата, които биха могли да се превърнат в паркове, градинки, площадки за спорт или просто да си останат празна площ, вместо да са източници на шум и пречка за свободното ни придвижване. Нека да покажем на общината, че не искаме Студентски град все повече да губи облика си на кампус, където пребивават обучаващи се млади хора, а не туристи в Лас Вегас.

Ние, студентите от 57 блок и всички, които ни подкрепят казваме НЕ на автомивката до нашия блок и НЕ на презастрояването на Студентски град.