Против отстраняването на Диана Савова от директорски пост

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

Това е гражданска петиция против дисциплинарното отстраняване на директора на Търговска Гимназия - гр. Бургас - Диана Савова.

Ние, авторите на тази петиция, смятаме, че решението на МОН да разследва дейността на този достоен преподавател и човек е изцяло политическо и не е обективно основано. Недопустимо е в една демократична държава изборите за парламент, който иначе по никакъв начин не помага на образователната система в България, да определят управлението на държавните училища и университети, налагайки политически нагласи и предпочитания. Решението Диана Савова да бъде разследвана и да бъде проверявана нейната дейност е базирано въз основа на факта, че директорът на Търговската Гимназия в Бургас е наложила наказание на преподавател, който нарушава заповедта за неучастие в политически мероприятия в рамките на парламентарните избори. Въпросният преподавател посещава среща на настоящият министър-председател, а тогава кандидат-депутат - Пламен Орешарски. След смяна ръководството на МОН, проверките срещу Диана Савова вече са факт.

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Виолета Тодорова. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.