Против отстраняването на Диана Савова от директорски пост

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До всички политици и партии в Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

 

Това е гражданска петиция против дисциплинарното отстраняване на директора на Търговска Гимназия - гр. Бургас - Диана Савова.

Ние, авторите на тази петиция, смятаме, че решението на МОН да разследва дейността на този достоен преподавател и човек е изцяло политическо и не е обективно основано. Недопустимо е в една демократична държава изборите за парламент, който иначе по никакъв начин не помага на образователната система в България, да определят управлението на държавните училища и университети, налагайки политически нагласи и предпочитания. Решението Диана Савова да бъде разследвана и да бъде проверявана нейната дейност е базирано въз основа на факта, че директорът на Търговската Гимназия в Бургас е наложила наказание на преподавател, който нарушава заповедта за неучастие в политически мероприятия в рамките на парламентарните избори. Въпросният преподавател посещава среща на настоящият министър-председател, а тогава кандидат-депутат - Пламен Орешарски. След смяна ръководството на МОН, проверките срещу Диана Савова вече са факт.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Виолета Тодорова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook