Варненските майки срещу паркиралите по тротоарите автомобили!

Уважаеми съграждани, пешеходци, хора със затруднени двигателни способности, майки, гости на града ни, молим ви да подкрепите тази петиция и да ни помогнете нашият вик да достигне до максимален брой хора!

Обръщаме се и към Вас, крайно отчаяни, от безсилието ни да накараме да работят (чрез подаване на сигнали устно и писмено) служителите на варненската администрация и отговорните органи;  отвратени сме от незаинтересоваността им към проблемите на варненци и по – конкретно на варненските майки. Проблемите в града естествено са много. На майките също. С настоящото искаме да обърнем внимание на един –паркиралите по тротоарите автомобили.

Ако Ви се случи да звъннете на телефон 820 203-Общинска полиция, да сигнализирате за паркирал на тротоара автомобил, който пречи на пешеходците да вървят, от там любезно ще ви препратят към съответното районно управление с мотива „ММММ къде е това? Ааааа обадете се на еди-кое си районно – в тази улица паяк ако влезе, ще спре движението, докато вдига колата“. Обаждате се в районното управление на МВР – оттам следва „Ама вие защо звъните тука?! Това е работа на паяците. Звъннете там.“. Обяснявате, че вече от там са Ви препратили към районното. Следва „Е добре де. Ние какво да направим?! Да пишем акт?! Ама нямаме свободни хора за това. Какво е препречила тази кола- гараж ли?!“. Ако отговорите , че просто не можете да преминавате по тротоара с детската количка или че просто колата е в нарушение, от отсрещната страна на телефона ще Ви се подсмихнат и пожелаят приятен ден. ОПИТАЙТЕ, !!! Звъннете!!! Или просто ще приемат сигнала ви и няма да последва никакво действие!

Ето защо ние призоваваме не само администрацията, но и всички паркиращи където им падне, да отменят дамите в къщи само веднъж и да излязат на разходка в централната (и не само) част на гр. Варна с деца, внуци,п леменници, ако може с две деца – едно в бебешка количка и едно с тротинетка.

Но за да стигнете до Морската градина Ви препоръчваме да минете освен по разбитите тротоари на бул. Владислав Варненчик, бул. Мария Луиза …. (изброяването тук е излишно, навсякъде са разбити, естествено не без любезното съдействие на паркиращите от години върху тях автомобили), също така да се разходите по малките централни улици като Драган Цанков, Петър Енчев, Любен Каравелов, велоалеята по бул.Сливница, „Генералите“ …. (тук изброяването също е излишно и в никакъв случай изчерпателно!)! Сигурни сме, че разходката ще е изключително приятна, докато на всеки два метра Ви се налага да вдигате и сваляте детска количка от тротоара на улицата, където пък да се оглеждате за преминаващи автомобили и не забравяйте детето с тротинетката- и него трябва да наглеждате, докато кара по улицата между автомобилите! ПРИЯТНА РАЗХОДКА!!!

И без да навлизаме повече в конкретикатата на проблема, ние ПРИЗОВАВАМЕ НАЙ-НАКРАЯ да се предприемат мерки относно изчистването на тротоарите на град Варна от паркиралите по тях автомобили!!!

Няма нужда да изброяваме кои и колко законови и подзаконови нормативни актове са нарушени от водачите!

Няма нужда да обясняваме, че ако няма ресурс за закупуване на паяци, може да се върши работата с далеч по-евтините и също толкова ефективни „скоби“. Или просто да се пишат фишове. „Колчетата“ също вършат чудесна работа и е време да се използват освен за защита на гладиолите в градинките пред Морско училище и за защита на нашите деца!!! Ако някое дете/бебе в количка бъде блъснато на пътя, заобикаляйки поредния автомобил на тротоара?! А ако е Вашето дете?!

Няма нужда да разказваме, че в останалите държави-членки на Европейски съюз тротоарите не изглеждат така!  И също така, ако "компетентните" органи бездействат, защото просто шофъорите нямали къде да паркират в централната част на Варна, то последните няма къде да паркират навсякъде по света в големите градове, НО навсякъде борбата с автомобилния трафик в централните райони се води в посока ОГРАНИЧАВАНЕТО МУ (напр.с изграждане на синя зона), а не в посока осигуряване допълнителни паркоместа по тротоарите!!!

Не на последно място държим да бъде публикуван телефон, на който можем да подаваме сигнали за паркирали по тротоарите автомобили, НА КОЙТО ОБАЧЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОТЗОВАВАТ В РАЗУМНИ СРОКОВЕ И БЕЗ УВЪРТАНИЯ!!!

ВАРНЕНСКИ МАЙКИ

отворено писмо е изпратено до

КМЕТА НА ОБЩИНА ВАРНА

НАЧАЛНИКА НА КАТ-ВАРНА