Промяна на чл.4б от КСО ограничаващ лицата родени след 01.01.1960 г.

Чл.4б от КСО въвежда дискриминационно ограничение за промяна осигуряването  от универсален пенсионен фонд във фонд "Пенсии"на НОИ  по-късно от 5 години преди възрастта им по чл. 68, ал. 1 и ако не им е отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Това означава, че ако е пропуснат този срок пенсията получавана от НОИ ще бъде намалена за целия осигурителен стаж, а реално в УПФ са внасяни средства след 2000 г. Това поставя в неравностойно положение хората, родени след 31.12.1959 г. и тези, които имат отчисления в УПФ за целия осигурителен стаж.

Създаденият проблем може да бъде решен или с промяна на този срок и информирано съгласие на потърпевшите или чрез промяна начина за изчисление на пенсията, като се отчете намаляване само за реално внасяното време в УПФ, а не за целия осигурителен период.

Чрез подписа ми упълномощавам Николай Андонов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.