ЗА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО









В допълнение от информацията, която получихме се възобновява присъствено обучение за тези оставащи два месеца на нас обучаващите се във ФНОИ. Обръщаме се със следните доводи към ръководните лица във факултета със следните аргументи защо ние не подкрепяме тази идея. 

1. В курса има колеги, които са от други градове, такива, които работят и организационно времето ще ни притисне да съчетаем такъв вид график, предвид отдалечността от факултета до някои градове и работния ден.

2. Интервалите между лекциите не позволяват на самите нас, работещи или не да използваме времето, в зависимост от ангажиментите, които имаме.

3. Работещите колеги изпълняват длъжностите си на съответен график, който не е съчетан и не би могъл да се съобрази с лекциите по програма, които ще имаме.

4. Теоритичните дисциплини позволяват и хибридно обучение, поради фактори в днешно време гъвкавостта на времето не е част от нашето ежедневие, а присъственото обучение също ще се яви пречка.

5. Поради социално-икономическите условия се налага да работим без много голяма възможност от право на избор, поставени пред присътвеното обучение идва момента, в който някои от нас биха останали без работа, оставени без работа не бихме могли да задоволим финансовата гледна точка, касаеща университета и фаултета като лица, обучаващи се в професионална квалификационна степен и заплащи за нея.

6. Има колеги, които са били под покрива на студентските общежития, в последствие на ковид положението, някои от тях са ги напуснали, ако бъдем притиснати да се върнем присъствено може да възникне дилемата къде ще пребибават по време на семестъра.






 7. Не подценяваме високата заболеваемост напоследък, която ще се разпространява много лесно при ступване на група хора, независимо от броя, а се предполага за една здравословна среда да има спазване на дистанция при евентуален висок ръст на заболеваемост.

8. Редно е да се създаде план за работа през учебната година, който да е подготвен и разгледан в период, а не да се поставя в рамките на дни, предвид досегашния начин на живот, всеки има право на избор, не бива да сме задължавани по никакъв повод и по никаква причина без право на глас.

 










 








 







 









 





 



Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам ПУПЧЕ 3 курс да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...