Да осветим парковете пред Стопански и Философски факултет

Вече от 10 години насам, зелените пространства пред Стопански и Философски факултет са неосветени. Като места, които всяка вечер са оживени заради големия поток от хора, прибиращи се от работа и от университет, липсата на осветление на територията им до голяма част възпрепятства безопасността на всеки един от тях.

Въпреки, че заради онлайн обучението на студентите вече не се налага да се придвижват до факултета, това не означава, че проблемът не трябва да бъде решен в дългосрочен план. Рано или късно, обучението отново ще премине в присъствена форма и въпросът „Кога ще бъдат осветени?“ – остава неотговорен.

Липсата на осветление се оказва и причина за зачестяване на кражби. Над 60% от нещата, които са били засаждани (храсти, цветя) пред Стопански факултет и оставяни за по-дълго през нощта са били крадени - пейки, хамаци и т.н. Неприятно, но факт!

Не по-малко обезпокоителен е този проблем за хилядите преминаващи граждани и живущи в близост до факултите. Дори и да се абстрахираме от всякакви потенциално негативни сценарии, за тях остава неудобството от преминаване на тъмно, по иначе удобния, но неосветен, маршрут от спирка "Плиска" до спирка "Изток".

Тъжно е, че дворовете на факултети с над 1600 студента продължават да тънат в тъмнина толкова години. Вярваме обаче, че с правилната подкрепа – ще бъде постигнат желан и траен резултат.

Имотите са част от територията на Столична община, затова се обръщаме към кмета на "Район Слатина" - Георги Илиев и отговорните за поддръжката им, с молба осветлението да бъде възстановено, така че парковете пред факултите да преборят тъмнината. Все пак това засяга всички, които преминават от там - дали това са студенти, преподаватели, служители работещи във факултетите, държавни служители в БАН, живущи или просто преминаващи граждани е без значение.

Целта ни е да достигнем до повече хора и да разрешим този проблем, а дали това ще е с помощта на общината или с външни организации – само времето ще покаже!

Ще се радваме да ни подкрепите като споделите тази петиция с Ваши колеги, приятели, съседи, съжители.

Благодарим Ви!

Не забравяйте, да потвърдите подписа си впоследствие в изпратения до Вас мейл.


Даниел Петров (Business Club)    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Даниел Петров (Business Club) да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...