Искане за промяна на организацията на движение по ул. „Цар Иван Александър“

До „Община Илинден” и Г-н Божилов, кмет на общината.

от

Собствениците в бл. 145В, Ники Резиденс, Света Троица, София.

Уважаеми г-н Божилов,

Обръщаме се към Вас с предложение и настояване за промяна на реда за организиране на автомобилното движение по улица „Цар Иван Александър” в отсечката и от улица „Качаник“ до улица „Галичник“, в квартал Света Троица.

IMG_20211016_2206462.jpg

Преди да изразим становището си искаме да уточним следното: не сме против оптимизиране на движението, но сме против неадекватните решения, водени само и единствено от финансови цели или облаги, без разумни и рационални решения, които да са в услуга на данъкоплатците, които всъщност сме ние.

Всички сме наясно с финансовите проблеми в цялата държава, и целта ни в това писмо не е да вкарваме община Илинден в излишни разходи. В същото време като изрядни данъкоплатци имаме правото да пътуваме без да се изнервяме и повреждаме колите си, и най-вече на нормален стандарт на живот – здравословен и финансов, тъй като нека Ви напомним и за този фактори – времето прекарано в уличните задръствания, което освен това се изразява и в пари.

С така направеното еднопосочно движение, общината на практика принудително ни избутва на така или иначе претоварените и задръстени от МПС-та булеварди „Сливница“ и „Константин Величков“, с единствен вход и изход от булевард "Константин Величков", в отсечка, в която е невъзможно нормално разминаване на две МПС-та.

От така създаденото ограничение, следват множество негативни последици, а именно:

1. На практика общината ограничава свободния, безопасен, бърз и улеснен достъп до собствените си имоти.

2. Покачва разхода на гориво в пъти повече.

3. Създава хаос и опасност от блъскане.

4. Удължава времето за прибиране.

5. Допълнително натоварва и задръства булевард „Сливница“.

6. Допълнително натоварва и задръства булевард „Константин Величков“.

7. Вредно въздействие върху околната среда и качеството на въздуха, като повишава вредните газове в района, поради допълнителните задръствания на булевард „Сливница“.

8. Понижава качеството на живот на живущите в района, както финансово, така и здравословно.

9. Повишава риска от агресия на пътя поради повишено ниво на стес.

Паричните разходи извършени от нас не са единствените. Да не забравяме за изнервените шофьори на пътя/ допълнителна предпоставка за ПТП/, честите ремонти и разходи по колите, загубеното време, докато автомобилите са на ремонт. Допълнително искаме да подчертаем ефекта върху околната среда и риска от здравословни проблеми за живущите, пътниците и човекопотока, което допълнително ще натовари и здравната система, като абсолютно ненужен ефект с негативни икономически последици, особено в ситуация на пандемия и висока инфлация.

Настояваме институциите, изпълнявайки правомощията дадени им от закона, да намерят адекватно решение и в най-кратки срокове да се извършат корекции на така създаденото ограничение.

Благодаря ви за съвместните усилия!

С уважение,

От собствениците в бл. 145В, Света Троица, София.

С подписването си упълномощавам Иван Николов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.