Граждани срещу изграждането на крематориум в кв.Триъгълника.

До Директора на

РИОСВ - СОФИЯ

Чрез инж.Димитър Диммов

Кмет на р-н Надежда

СИГНАЛ

от живущи в кв. „Триъгълника“, р-н „Надежда“

Във връзка с инвестиционно предложение от “Харон Плюс” ЕООД, ЕИК 203537826, бул . “Пенчо Славейков” 27 чрез офис на Погребална агенция Харон тел.0895090270 или 070016601 постъпило на 21.08.2021, вх. №18008 МОСВ-РИОСВ-София.

Г-н Директор, предлагаме на Вашето внимание възражение относно намерението на фирма “Харон Плюс” да изгради съоръжение  за кремиране на територията на кв. “Триъгълника”, р-н “Надежда”. В приложените документи на инвеститора е упоменато, че въпросното съоръжение е “далеч от жилищни сгради”, което не отговаря на истината. Най-близките жилищни сгради отстоят на 90-100 м., за което прилагаме и снимка. Кварталът е гъсто населен, като на територията му има и училище.

Уважаеми г-н Директор, жителите на квартал “Триъгълника” са категорично против изграждането на крематориум на територията на квартала им.

Надяваме се на Вашето съдействие за недопускане изграждането на гореописаното съоръжение.

В противен случай сме готови да преминем към гражданско неподчинение.

Жители на квартал “Триъгълника”

С подписването си упълномощавам Иван Кирилов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.