За спасение на бъдещето на СУ "Н.Й.Вапцаров" в гр.Суворово (Варненско)

Настояваме за незабавно дисциплинарно уволнение на учителя по география и на временно изпълняващия длъжността директор на Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в град Суворово, за допусната (подготвяна и инициирана) престъпна небрежност, а именно:

I. До края на изтичащата 2020/2021 учебна година временно изпълняващ длъжността директор и учителят НЕ са се съобразили със ЗПУО и с Наредбата за приобщаващото образование, като са допуснали 22-ма ученици от седми клас да останат на поправителен изпит по география. За справка - това са почти 40% от всички ученици, които иначе покриват ДОС по останалите предмети - дори по най-трудните и важни като математика и български език и литература.

II. След края на втория учебен срок, преди първата изпитна сесия е проведена (документирана, но доколко ефективно) допълнителна лятна работа с тези ученици, на учителя е платено, но положителен резултат отново НЯМА и всички деца са скъсани отново!

III. Втората поправителна сесия предстои в края на август, но какъвто и да е резултатът от изпита, съдбата на тези деца вече е предопределена: за тях НЯМА МЯСТО В ТОВА УЧИЛИЩЕ, защото през декември-януари план-приемът НЕ Е СЪОБРАЗЕН НИТО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, НИТО С ЖЕЛАНИЕТО НА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ!

Успешно завършилите ученици (по малко от 60%) са се записали в едната професионална паралелка и продължават, за да завършат средно образование в своето училище, но втората е оставена абсолютно празна, поради което вече е закрита!

Това безобразие е наложително да бъде наказано, за да се спре безпардонното съсипване на бъдещето не само на учениците, но и на училището с над 160-годишна история!

Създадетелите на тази петиция - групата “заЕДНО оЦЕЛяване възРОжДение”- Ви призовават да я подпишете и разпространите.

За повече информация по случая - линк:  www.eurochicago.com/2021/08/suvorovo/

Присъеденете се към едноименната ни група в Телеграм!

Нашият сайт: www.заедно.com

Само заедно ще спасим България и ще я възродим!

 

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Zaedno Ocelyavane да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...