Спрете колите в парка

 

Г-н Кмет,
Г-жо и г-н Зам.кмет по Правните въпроси и по УСКОР,

За да няма повече почернени родители,

С РЕШЕНИЕ № 7304, 16.06.2021 по ад 13241/ 2020г. , ВАС ОБЕЗСИЛИ решение №1384/30.09.2020 г., постановено по адм.дело №1631/2020 година на Административен съд Варна, в частта, която е отменена разпоредбата на чл.31, т.4 от Наредбата на ОбС Варна за обществения ред и прекратява производството по делото в тази част.
Видно от сайта на Общината, сте запознати с Решението, тъй като то е отразено в НОР!
Моля да разпоредите незабавно да бъде възстановен контролът и санкциите от служителите на общинска полиция за спазване на чл. 31 т. 4 от НОР, забраняваща движението и паркирането на МПС в парка!

Г-н Председател на ОбСв, Г-н Окръжен прокурор,
Моля да изпълните законовите си правомощия за контрол и да санкционирате Кмета за неспазване на дадените му от чл. 31 т. 4 от НОР правомощия и законови задължения за контрол и санкции, за да осигурите опазване на обществения интерес, живота и здравето на 300хил. жители на Варна, които в горещите летни дни , заедно с децата си, са решили да се възползват от правото си да се насладят на прохладата на делото на НОВАК и КОЛОНИ!

Уважаеми Медии,

Уведомявам Ви за горното Решение!
От Вас зависи, то да стигне до знанието на обществото, за да може и то да контролира и санкционира със законовите си права и методи изпълнение на чл. 31 т.4 НОР, приета от местния законодателен орган!

От всички нас зависи спокойното лято на децата и внуците ни по прохладните алеи на Морската градина, в името на паметта на Антон Новак, Михаил Колони и десетките и стотици граждани, помогнали за създаване на този Парк, носещ славата ни по целия свят!
От нас зависи той да е огласен с детска глъч, а не от воя на почернени майки!
Не на последно място, тъй като собствениците на имоти в Морската градина имат претенциите да отидат до имотите си с автомобили, искам да Ви обърна внимание, че нито Новак и Колони са предвидили такъв достъп, нито в „мрачните“ времена на соца е бил осигурен, а от този лукс са лишени и всички живеещи в централната градска част – забранен е достъпа на автомобили по плочките на центъра, а живеещите в синята зона в най-добрия случай паркират автомобилите си на около километър (напречно Морската градина е около 150 м.)!

Искаме, въз основа на Решението на ВАС и чл. 31 т. 4 от НОР,  спокойно да вървим по средата на алеите на Морската и да имаме Спокойно лято с делото на Новак!

  1. Граждани

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Мария Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...