Против дистанционното провеждане на упражненията в Биологически факултет на Софийски университет

С тази петиция искаме да изразим възражението си спрямо решението за изцяло онлайн провеждане на занятията в Биологически факултет. Нашето мнение е, че упражненията, които представляват практическата част от обучението, не могат да бъдат проведени адекватно в дистанционна среда, поради липсата на контакт и работа с лабораторна техника. Тъй като работим на малки групи, реалната опасност от заразяване е минимална, няма да има контакт с другите групи, а при евентуална проява на симптоми в някоя от групите, тя ще може да бъде изолирана, докато другите ще могат да продължат работата си. Колегите, които не желаят и нямат възможност да присъстват на място, няма да бъдат санкционирани за това. Важното е да се запази опцията за присъствено провеждане на упражненията. Тази петиция може да се подпише както от студентите, така и от преподавателите, които споделят нашето мнение.

Чрез подписа ми упълномощавам Виктор Иванов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.